Bestanden en gesprekken versleutelen in real-time

De Quantec IndependenceKey is een usb-encryptiesleutel die data en voip-gesprekken in echte tijd versleutelt tegen een snelheid van 100 Mbit/s. Het is volgens de fabrikant het snelste meeneembare cryptografische apparaat ter wereld.

De IndependenceKey van Quantecis een usb-staafje met een ingebouwde tpm-beveiligingschip en real-time aes-256 cryptografische engine die gegevens tegen 100 Mbit/s versleutelt. De sleutel geeft direct toegang tot versleutelde bestanden, onafhankelijk van de gebruikte applicatie of de locatie waar ze worden bewaard.


De gebruiker kan in real-time direct aan versleutelde gegevens werken zonder de aanwezigheid van de IndependenceKey op te merken. Deze hardwarematige encryptiesleutel werkt dus ook met bestanden die je in de cloud bewaart. De sleutel is slim genoeg om alleen de gewijzigde bits en bytes te versleutelen en bespaart op die manier bandbreedte.


Bestanden hoeven niet eerst onversleuteld gekopieerd te worden om ze te kunnen gebruiken. Je kunt zelfs een headset op de usb host-interface van de IndependenceKey aansluiten om je voip-telefoongesprekken te versleutelen met een hoge 48 kHz-kwaliteit. Deze optie is gratis in 2014, maar zal daarna wel betalend worden.


De IndependenceKey heeft ook een eigen hardwarematige back-up van alle encryptiesleutels. Deze “Security Cap” heeft een eigen authenticatiechip en kan door de eigenaar worden gebruikt om een geblokkeerde sleutel weer bruikbaar te maken. Na vijf foutieve inlogpogingen vergrendelt de IndependenceKey zichzelf immers en kan dan alleen nog met de “Security Cap” hersteld worden.


Je kunt ook een andere IndependenceKey kopen en jouw “Security Cap” op de usb-host poort plaatsen. Al jouw sleutels worden dan hersteld en je kunt aan je gegevens. Je oude IndependenceKey wordt vervolgens automatisch uitgeschakeld bij de eerste internettoegang en zal niet langer werken.


Gegevens veilig uitwisselen met andere gebruikers is mogelijk als die ook over een IndependenceKey beschikken. Je kunt jouw sleutel met die van iemand anders “associëren” door hun sleutel in die van jou te steken, of door op afstand een unieke code uit te wisselen. Vervolgens kun je die anderen beperkte toegang geven tot versleutelde individuele bestanden, mappen of schijven die verbonden zijn met jouw IndependenceKey.


Als je echt veilig wilt werken, kun je de veiligheidscode waarmee je de sleutel opent trouwens op een usb-toetsenbord typen dat je rechtstreeks op de IndependenceKey aansluit. Op die manier kan een eventuele keylogger op de gebruikte pc jouw veiligheidscode onmogelijk onderscheppen.


De Quantec IndependenceKey kost 249 euro en is verkrijgbaar bij E-Quipment.eu.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content