Betaalbare 4G Android-smartphone

Wiko Rainbow 4G © Wiko

Wiko Mobile, de Franse gsm-fabrikant, brengt een 4G-versie uit van zijn goedkope Rainbow Android-smartphone, die verkrijgbaar is in zeven verschillende kleuren.

De Wiko Rainbow 4G Android 4.4-smartphone is uitgerust met een 1,3 GHz Mediatek MT6582 quad-core processor, 1 GB ram en 8 GB opslagruimte, die je nog met 32 GB kunt uitbreiden met behulp van een microSD-kaartje.

Het 5-inch ips-scherm biedt een HD Ready-resolutie van 1280 x 720 pixels. Door de toevoeging van 4G (met een maximale doorvoersnelheid van 150 Mbit/s) vervalt de tweede sim-sleuf die de 3G-versie wel nog had.

Het kastje is uit één stuk gemaakt, waardoor je de 2500 mAh Lithium-polymeer accu niet zelf kunt verwisselen, maar wat wel voor een mooi design met een stevige grip zorgt. Deze smartphone weegt 175 gram.

De hoofdcamera op de achterkant heeft een resolutie van 8 megapixels. Op de voorkant zit een 2 megapixel chatcamera. De foto-app heeft functies zoals panorama, “multi-angle” en live foto. De functie waardoor portretten kunnen worden gepersonaliseerd, “Face Beauty”, is zowel op de hoofdcamera als op de 2 megapixel frontcamera aanwezig.

De Wiko Rainbow 4G bestaat in zeven kleuren: zwart, wit, bleen (een variant van groen), fuchsia, purper, koraal en geel. Alle specificaties van de deze smartphone vind je op de website van Wiko Mobile. De Rainbow 4G kost 159,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content