Betaalbare en lichte e-booklezer

Sony’s Portable Reader System is vergelijkbaar met Amazon’s Kindle, die bij ons niet verkrijgbaar is, maar in de V.S. een groeiend succes kent. Via een speciale webshop van Sony kun je duizenden elektronische boeken en tijdschriften naar de PRS-505 downloaden.

Sony’s Portable Reader System is vergelijkbaar met Amazon’s Kindle, die bij ons niet verkrijgbaar is, maar in de V.S. een groeiend succes kent. Via een speciale webshop van Sony kun je duizenden elektronische boeken en tijdschriften naar de PRS-505 downloaden.

de Sony PRS-505 is uitgerust met een 6-inch (15,25 cm) ‘E-Ink’ scherm dat niet aanraakgevoelig is. Je kunt er dus niet op schrijven of mee aantekeningen maken zoals wel kan bij de iRex Digital Reader 1000S. Ook heeft de PRS-505 geen minitoetsenbordje zoals Amazon’s Kindle. Deze e-lezer is dus alleen geschikt om elektronische boeken en tijdschriften te lezen. Om deze redenen en omwille zijn kleinere formaat (ongeveer vergelijkbaar met de bladspiegel van een paperback) is de PRS-505 daarom vooral interessant voor het lezen van gewone boeken en minder voor het lezen van cursussen, tijdschriften en kranten.

Leesbaar Door zijn kleinere formaat kun je de PRS-505 gemakkelijk overal meenemen. De kunstlederen map die er standaard omheen zit, beschermt de e-lezer onderweg tegen schokken en krassen. Het geheel is niet zwaarder dan een paperback. Het scherm heeft een resolutie van 800 x 600 pixels en is goed leesbaar, met gestoken zwarte letters op een witte achtergrond. Hoewel hij maar acht grijswaarden ondersteunt, worden afbeeldingen beter ‘gedithered’ dan op de iRex 1000S (die er zestien ondersteunt) en zijn ze dus minstens zo goed zichtbaar. Ook met de ergonomie zit het goed. De PRS-505 heeft voldoende knoppen om snel te bladeren, of om snel naar een specifiek hoofdstuk te springen. Alles werkt intuïtief. Ook onervaren gebruikers zijn er snel mee weg, zoals ik zelf tijdens enkele informele testen met vrienden en kennissen kon vaststellen.

Betaalbaar Het goede nieuws is dat de PRS-505 heel wat goedkoper is dan de iRex Digital Reader 1000S (en de niet bij ons verkrijgbare Kindle). Met wat zoeken kun je hem op het internet vinden voor minder dan 300 euro. We zagen zelfs een promotie bij de Amerikaanse webwinkel van Barnes & Noble waar je de PRS-505 voor 199 dollar kon kopen.

Conclusie De Sony PRS-505 is een betaalbare en gebruiksvriendelijke e-lezer met een goed leesbaar scherm, een behoorlijke ergonomie en een goede autonomie. Gezien zijn kleinere scherm en het ontbreken van annotatiemogelijkheden is deze e-lezer minder geschikt voor het lezen van cursus- en studiemateriaal. Paperbacks lezen gaat met deze e-lezer echter net zo goed als op papier. Het grote voordeel is natuurlijk dat je zoveel boeken met je mee kunt nemen als je wil en dat de e-lezer zelf niet meer weegt dan een papieren boek.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content