Betaalbare tablet met IPS-scherm van Acer

Acer kondigt een 7,9-inch Android-tablet aan met een helder IPS-scherm met brede kijkhoek en hardware-uitrusting die de vergelijking met een eerste-generatie iPad Mini van Apple kan doorstaan.

Acer brengt in februari een kleine en goedkope “value”-tablet op de markt die voor zijn adviesprijs van 169 euro toch een behoorlijke uitrusting heeft. De Iconia A1-830 gebruikt Android 4.2.1 als besturingssysteem.


Een van de opvallendste kenmerken is het heldere 7,9-inch IPS LED-scherm met een kijkhoek van 178 graden. Het scherm kan gelijktijdig tien aanrakingen detecteren, heeft een 4:3 beeldverhouding en biedt een resolutie van 1024 x 768 pixels. Dat komt overeen met een ppi van 162, vergelijkbaar met die van de eerste-generatie Apple iPad Mini.


Het chassis is net zoals bij de iPad Mini gedeeltelijk uitgevoerd in licht en sterk aluminium. Kloppend hart van deze mini-tablet is een dualcore Intel Atom Z250 processor die aan 1,6 GHz draait en ondersteund wordt door 1GB ram. De energiezuinige Intel Atom CPU zorgt ervoor dat deze Android-tablet het volgens Acer tot 7,5 uur uithoudt op een volle batterij.


Het grafische gedeelte van de Atom SoC (System on a Chip) maakt gebruikt van een behoorlijk krachtige PowerVR SGX 544 MP2 GPU. Je krijgt 16GB opslaggeheugen, dat je kunt uitbreiden tot maximaal 32GB met behulp van een microSD-geheugenkaartje. USB 2.0 (microUSB), WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth (3.0) en A-GPS zijn eveneens aanwezig.


De 4,9-megapixel camera op de achterkant kan video opnemen met Full HD 1080p resolutie. Vooraan zit nog een 1,9 megapixel camera die je voor het fotograferen van “selfies” en voor videochatting kunt gebruiken. De Iconia A1-830 weegt slechts 381 gram.


Acer brengt samen met de Iconia A1-830 ook een bijbehorende Acer Crunch Cover op de markt en een draadloos Acer Crunch Keyboard met Bluetooth 3.0.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content