Betaalbare touch-gsm

Nokia kondigt de C5-03 aan, een quadband smartphone die gebruikmaakt van het Symbian OS S60 5de Editie besturingssysteem.

Nokia kondigt de C5-03 aan, een quadband smartphone die gebruikmaakt van het Symbian OS S60 5de Editie besturingssysteem.

De C5-03 is de opvolger van de Nokia C5 die nog wel een toetsenbordje had. De smartphone heeft een 3,2-inch (8 cm) startscherm dat snelle toegang geeft tot e-mail, contacten en de apps in de Nokia Ovi Store. Je kunt de snelkoppelingen van dat startscherm zelf aanpassen. Het is ook mogelijk de foto van een vriend te selecteren om hem of haar te bellen of te mailen.

De C5-03 biedt verder toegang tot gratis spraaknavigatie met Ovi kaarten. Er komt een nieuwe versie van Ovi Maps die informatie bevat over het openbaar vervoer en die ook de locatie-opties van sociale netwerken zoals Facebook en Twitter integreert. Op die manier kun je als je dat wenst aan je vrienden laten zien waar je je bevindt. Ook kun je direct navigeren naar Facebook-vrienden in je buurt.

Youtube filmpjes kun je rechtstreeks bekijken in de webbrowser van de C5-03. Je hoeft daarvoor geen aparte app te openen. Deze smartphone heeft een 5 megapixel camera aan boord, maar een apart flitslampje ontbreekt. Het interne geheugen van 40 MB kun je uitbreiden tot maximaal 16 GB door middel van MicroSD-kaartjes. De kaartjes kun je verwisselen zonder dat je de gsm hoeft uit te zetten (“hot swappable”).

De internetverbinding verloopt via 3.5G, maar de Nokia C5-03 ondersteunt eveneens draadloze WiFi-netwerken. Een Bluetooth-verbinding is eveneens van de partij. De accu houdt het ongeveer 25 dagen uit in standby. Je kunt bijna vijf uur aan een stuk bellen met deze gsm op een 3G netwerk en zelfs meer dan elf uur op een gewoon gsm-netwerk. De accu houdt het verder tot 35 uur uit tijdens het spelen van muziek en tot 7,5 uur tijdens het afspelen van video. De adviesprijs bedraagt 219 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content