Betere ergonomische houding dankzij beeldscherm

MMD introduceert een Philips Brilliance lcd-monitor die is uitgerust met ErgoSensor-technologie die gebruikers advies geeft over een optimale ergonomische zithouding achter het beeldscherm.

De Philips Brilliance 241P4QRYES is een 24-inch (61 cm) LCD-monitor met W-LED Backlighting technologie. Het beeldscherm biedt een optimale resolute van 1920 x 1080 pixels, een 170 graden kijkhoek zowel horizontaal als verticaal, een helderheid van 250 cd/m², een SmartContrast verhouding van 20.000.000:1 en een Smart Response tijd van 4 ms.


De Philips 241P4QRYES monitor is uitgerust met een SmartErgoBase, een in hoogte verstelbare, kantelbare standaard met een draaivoet. Je kan hiermee de hoogte en hoek van het beeldscherm aanpassen naar eigen voorkeur. De AMVA led-technologie van de monitor zorgt voor een brede kijkhoek, een hoog contrast en levendige beelden. Er zijn ook twee 1,5 watt luidsprekers ingebouwd in de monitor.


Daarnaast biedt de 24-inch monitor van Philips Ergosensor-technologie waardoor het scherm de positie van het gezicht en de houding van het hoofd van de gebruiker kan detecteren en tevens de afstand tussen de ogen en de monitor kan meten. Op basis van deze gegevens doet de monitor aanbevelingen om je houding te veranderen of de afstand tot het scherm te corrigeren. Het systeem houdt ook bij hoe lang je al aan het beeldscherm zit. Het geeft een melding wanneer je toe bent aan een pauze.


De Philips 241P4QRYES monitor is uigerust met een Display Port, DVI-D (digital, HDCP), VGA (Analogue), Audio (In/Out) en vier USB 2.0-aansluitingen.


De Philips 241P4QRYES 24-inch Brilliance LCD-monitor met ErgoSensor is al verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 329 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content