Beveiligde kluis als back-upsysteem van Ricoh

Ricoh lanceert een back-upoplossing voor kmo’s waarmee data lokaal kan worden opgeslagen in een waterdichte en brandveilige kluis.

Ricoh’s IT Security Box is een beveiligd back-upsysteem voor professioneel gebruik. De Box zit in een kluis die voorzien is van een anti-diefstalsysteem en die aan de vloer verankerd kan worden. De kluis biedt een waterdichte bescherming, is brandveilig bij meer dan 800° C gedurende 1 uur en overleeft een val van 9 meter.


Met de IT Security Box gebeurt de data-opslag lokaal. Hierdoor verloopt het back-uppen en het restoren indien nodig sneller dan bij een cloudoplossing volgens Ricoh. De Box scant, codeert en comprimeert alle gegevens van de servers van zowel vaste als mobiele werkplekken, alsook de scanners die verbonden zijn met het netwerk van het bedrijf.


Ricoh voorziet uitvoeringen met een opslagcapaciteit van 500 gigabyte tot 6 terabyte. Desgewenst kan de IT Security Box ook verbonden worden met twee externe datacenters voor cloud-opslag. De prijzen van de verschillende uitvoeringen van de Ricoh IT Security Box werden niet meegedeeld.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content