Bewakingsvideo’s draadloos opnemen in HD-kwaliteit

Arlo Pro Wire-Free HD Security Camera © Netgear

Netgear Arlo is een draadloos ip-camerabewakingssysteem. De fabrikant breidt het systeem uit met een weerbestendige, draadloze HD-beveiligingscamera met 130 graden zicht en herlaadbare batterij.

We testten eerder dit jaar al het Arlo-startpakket met twee HD Ready 720p camera’s en één basisstation (vms3230). Nu lanceert Netgear met de Arlo Pro de eerste weerbestendige, draadloze HD(1280 x 720)-beveiligingscamera met 130 graden zicht. De Arlo Wire-Free en Arlo Pro Wire-Free zijn uitwisselbaar.

Terwijl de camera’s van het door ons geteste systeem werken met niet-oplaadbare batterijen, gebruikt de Arlo Pro een 2440mAh herlaadbare batterij. Ze kan zowel in de camera als via het optionele laadstation worden opgeladen.

De Arlo Pro is uitgerust met nieuwe RGB-IR nachtzichttechnologie voor video met hoge resolutie. De passieve infrarood bewegingssensor detecteert bewegingen tot een afstand van 7 meter.

Een nieuwe sirene met een volume van meer dan 100 decibel helpt om inbrekers af te schrikken. Je kan ze via de app inschakelen, maar ook automatisch laten klinken wanneer Arlo beweging detecteert. De camera beschikt over tweeweg-audio, zodat gebruikers ook kunnen terugpraten via hun smartphone.

Later dit jaar introduceert Netgear Smart Motion Recognition dat gebruikmaakt van machine learning en de cloud om de manier waarop Arlo opneemt en bewegingen meldt te verbeteren. Zo worden er bijvoorbeeld geen opnames gestart bij rondlopende huisdieren.

Opnames worden zeven dagen bewaard in de Arlo-cloud. Dat is gratis tot vijf camera’s, maar Netgear biedt betalende formules voor wie de opnames langer wenst te bewaren of meer camera’s wil aansluiten.

De adviesprijs in euro voor de Arlo Pro Wire-Free HD Security Camera (VMS4X30) werd niet meegedeeld. In dollar kost een startpakket met basis en één camera $249,99.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content