BlackBerry lanceert nieuw vlaggenschip

De BlackBerry Z30 is de grootste en krachtigste smartphone van de fabrikant. Het model heeft een 5-inch scherm en draait op versie 10.2 van het BlackBerry 10 OS.

BlackBerry’s nieuwe vlaggenschip is uitgerust met een 1,7 GHz dual-core processor met 2 GB RAM. De Z30 heeft een 5-inch (12,7 cm) Super Amoled touchscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en 295 ppi.


De smartphone draait op versie 10.2 van het BlackBerry 10 besturingssysteem. De meest recentste versie van het BlackBerry OS biedt verbeterde en nieuwe functies. In de BlackBerry Priority Hub leert de smartphone welke e-mail- en andere berichten van je contacten belangrijk voor je zijn en kan die voorrang geven. BlackBeryy Messenger (BBM) geeft je een voorbeeld van een inkomend bericht in welke app je je ook bevindt om er onmiddellijk op te reageren of het af te wijzen. BBM is trouwens vanaf 21 september ook beschikbaar voor Android en iPhone.


De Z30 smartphone is uitgerust met BlackBerry’s nieuwe generatie antennetechnologie die een betere connectiviteit in gebieden met een laag signaal biedt. Naast WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 en NFC ondersteuning, biedt de Z30 ook WiFi Direct waarmee je twee apparaten verbindt zonder een router. Natural Sound zorgt voor beter geluid bij gebruik van BBM voice en videochats.


De BlackBerry Z30 is uitgerust met een intern geheugen van 16 GB dat je kan uitbreiden met microSD geheugenkaartjes. Een 8 megapixel camera siert de achterzijde, terwijl op de voorzijde een 2 megapixel model is geïntegreerd. De smartphone heeft een 2880 mAh batterij die volgens de fabrikant goed is voor een autonomie tot 25 uur.


De BlackBerry Z30 smartphone zal in de laatste week van september in het V.K. en het Midden-Oosten worden gelanceerd. De bedoeling is dat andere regio’s volgen voor de feestdagen. Het is onduidelijk of hierbij ook de Benelux hoort. De adviesprijs werd niet meegedeeld.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content