BlackBerry Torch met toetsenbordje en aanraakscherm

De BlackBerry Torch 9800 smartphone gebruikt als besturingssysteem het nieuwe BlackBerry 6.

De BlackBerry Torch 9800 smartphone gebruikt als besturingssysteem het nieuwe BlackBerry 6. Het toestel combineert een toetsenbord met een aanraakscherm.


De nieuwe BlackBerry smartphone heeft een groot 3,2-inch aanraakscherm met een resolutie van 480 x 360 pixels, een optisch trackpad en een uitschuifbaar BlackBerry toetsenbord. Het aanraakscherm herkent ook multitouch-vingerbewegingen, zoals “pinch and zoom” om een foto of een webpagina met twee vingers te vergroten of te verkleinen.


WiFi (b/g/n) en 3G (zowel UMTS als het snellere HSDPA) zijn standaard ingebouwd. Ook is er een ingebouwde gps die onder andere gebruikt kan worden voor geotagging van foto’s die je maakt met de 5 megapixel camera. BlackBerry Maps, een alternatief voor Google Maps, wordt standaard meegeleverd. De camera biedt autofocus, beeldstabilisatie, heeft een flash en kan ook mpeg4- en h.263/264-video opnemen.


Standaard wordt een geheugenkaartje van 8 GB meegeleverd. Maximaal kun je een microSD/SDHD-kaartje van 36 GB gebruiken. Het interne geheugen is beperkt tot 512 MB. De accu houdt het volgens de fabrikant 5,5 uur uit tijdens gesprekken en tot 18 dagen in standby (op een gsm-netwerk; 14 dagen op een umts-netwerk). De accu is ook krachtig genoeg om 30 uur lang naar digitale muziek te luisteren via de ingebouwde 3,5mm stereo headset jack. Ook kun je zes uur lang video bekijken.


De BlackBerry Torch 9800 weegt 161 g. Het nieuwe, volledige grafische BlackBerry 6 besturingssysteem integreert sociale feeds van Facebook, LinkedIn en het bij ons minder bekende Buzzd, biedt een betere browser met tabbed browsing zodat je meerdere websites tegelijk kunt openen en heeft ook een verbeterde digitale muziekspeler. Het toestel is onder andere te koop bij Fnac en Macro, en dit aan een prijs van 599 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content