Blockchain-smartphone zet in op superbeveiliging

Bitvault © .

De BitVault blockchain-smartphone is in Nederland gepresenteerd. BitVault is een veilige smartphone die biometrische gegevens (vingerafdruk en iris) combineert met NFC als authenticatie. Daarmee richt het zich volledig op de enterprise markt.

BitVault is volledig ontworpen met de focus op veiligheid. Naast de vingerafdruk- en irisscanner en NFC-authenticatie, worden de encryptiesleutels dynamisch gegenereerd. Communicatie van de telefoon vindt uitsluitend plaats binnen het ecosysteem. Bovendien bevat de BitVault een verwijderbare ‘security key’: haal die uit de telefoon en niemand kan meer bij de gegevens die erop staan.

Maar ook andere onderdelen van de telefoon zijn dankzij de blockchain-techniek extra veilig. Via private blockchain worden berichten die je verstuurt, automatisch versleuteld. Hetzelfde geldt voor documenten, foto’s en video’s op de BitVault. Ook is het mogelijk om versleuteld te (video-)bellen.

De telefoon wordt ontwikkeld door het bedrijf Swiss Bank In Your Pocket. Het idee komt uit Duitsland, het design gebeurde in Ierland, de investering voor het project komt uit Zwitserland en de software en productie gebeurt in India.

Fysieke Bitcoin wallet

De blockchain-technologie is vooral bekend van bitcoin. De digitale valuta speelt op de BitVault ook een hoofdrol. De telefoon bevat vijf Bitcoin-wallets en een Bitcoin Vault. Omdat de bitcoins op de telefoon zelf worden opgeslagen en niet bij een webdienst, zijn ze vele malen veiliger. Uiteraard mag u dan het toestel zelf niet verliezen.

Specificaties

Naast de extreme beveiliging, biedt de BitVault alles wat je van een moderne smartphone kunt verwachten. Hij heeft een 5,5-inch touchscreen, ondersteunt 4G, wifi en bluetooth en heeft twee camera’s met 13 en 8 megapixels. BitVault wordt aangedreven door een 64-bit octacore processor met 2,0 GHz, 4 GB werkgeheugen en 64 GB flashopslag.

Lancering

BitVault is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en roségoud) en kost 999 euro. Hij wordt in november gelanceerd en wordt wereldwijd gratis verzonden. Maar de preorders zijn reeds uitverkocht. Op dit moment loopt er een tweede pre-order voor maart 2018.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content