Bluetooth car kit met ingebouwde FM-transmitter

Parrot gebruikt de technologie van FM-transmitters voor haar Bluetooth Car Kit, de PMK5800. Wij installeerden de kit voor een test.

Parrot gebruikt de technologie van FM-transmitters voor haar Bluetooth Car Kit, de PMK5800. Wij installeerden de kit voor een test.

Een FM-transmitter is niet meer of minder dan een zender van FM-signalen. Daardoor kan je je bestaande autoradio gebruiken om gesprekken met je gsm te voeren. De PMK5800 Bluetooth Car Kit van Parrot sluit je rechtstreeks aan op de sigarettenaansteker in de auto.

Installatie Nadat we de car kit in de sigarettenaansteker hebben gestoken, zien we op het schermpje een frequentie verschijnen. Die passen we aan naar een frequentie die niet in gebruik is door populaire, lees sterke zenders, zoals Donna. We kiezen via de scrollknop voor 95,6 MHz. Om nu de radio te verbinden moet je op je radio ook afstemmen op 95,6 MHz. Hoe je dat moet doen, kun je lezen in de handleiding van je autoradio. We merken dat het kanaal ineens vrij is van ruis en dus vermoeden we dat de installatie gelukt is. Een druk op de ronde scrollknop bevestigt dat. Het toestel geeft dan namelijk een geluidssignaal weer. We leggen deze frequentie vast in een preset, zodanig dat we de car kit direct kunnen gebruiken tijdens het rijden. Als je immers nog radio wil luisteren, zal je dat wel moeten. Je kan dan overschakelen van bijvoorbeeld Donna op 89,0 MHz naar onze frequentie: 95,6 MHz. Onze gsm vindt al snel de car kit en we kiezen voor verbinding maken. Vervolgens nog de juiste pin-code invoeren (0000) en de koppeling is een feit! Als je telefoon dit ondersteunt, wordt de taal automatisch ingesteld op de car kit. Bij ons lijkt dit het geval te zijn, want als we op de scrollknop drukken, krijgen we “taal Nederlands” te horen.

Geluidskwaliteit We stellen tijdens onze test vast dat de geluidskwaliteit tijdens het telefoneren allesbehalve optimaal is. Als we naar een vast nummer bellen, horen we de correspondent zelf goed, maar aan de andere kant blijkt dit minder goed te zijn. De correspondent kon ons maar net horen. Muziek van je mobiel afspelen via dit systeem kan ook, maar we stellen helaas vast dat het geluid via deze car kit afgrijselijk klinkt. Muziek klinkt echt plat.en flauw. Je hoeft geen audioliefhebber te zijn om te weten dat dit geluid ondermaats is van kwaliteit. We hebben nog getest op een andere frequentie en ook hier was de kwaliteit ondermaats. Aan de audio-installatie zal het ook niet liggen, want het betreft een kwaliteitsvolle Sony muziekinstallatie.

Conclusie De Parrot PMK5800 car kit presteerde tijdens onze testen niet goed. De geluidskwaliteit was slecht tot zeer slecht en bovendien bleken de menu’s in het toestel niet in orde, zodat we spraakherkenning niet konden testen. We kunnen het product niet aanbevelen en zijn van mening dat er betere alternatieven op de markt zijn.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content