Bluetooth stereoheadset voor gesprekken en muziek

Met de Plantronics Voyager 855 headset kun je ook muziek van een gsm in stereo beluisteren via een bluetooth verbinding.

Met de Plantronics Voyager 855 headset kun je ook muziek van een gsm in stereo beluisteren via een bluetooth verbinding.

De meeste bluetooth headsets op de markthebben slechts één oortje en brengen dus monogeluid voort. Stereoheadsets zijn veel minder te vinden. Plantronics bezorgde ons een exemplaar van de nieuwe Voyager 855 stereo Bluetooth headset. We verwachten van deze A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) Bluetooth 2.0+EDR headset redelijk veel, omdat Plantronics op de verpakking vermeldt dat het één headset is voor zowel gesprekken als muziek. Bovendien claimen zij dat hun geavanceerde AudioIQ signal processing automatisch geluidsniveaus regelt, zodat elk woord probleemloos gehoord kan worden, onafhankelijk van het geluid rondom je.

Bereik We proberen of we opgebeld kunnen worden terwijl we muziek aan het luisteren zijn en daarna terug overschakelen op muziekweergave. In de praktijk blijkt dit inderdaad zeer vlot te werken. Nadat we hebben opgehangen via het knopje op de headset, krijgen we onmiddellijk weer muziek te horen. Het geluid bij de gesprekken is overigens zeer helder en goed verstaanbaar. Even luisteren naar iemand die je iets probeert te vertellen? Geen probleem! Dankzij een druk op het mute-knopje is het onmiddellijk stil. Het lampje op de headset geeft de status weer van het toestel. Het bereik van de Plantronics Voyager 855 headset blijkt prima. We kunnen zonder enige storing tot tien meter afstand nemen van ons gsm-toestel. Wel is ons enkele keren opgevallen dat het geluid even wegviel en dat terwijl we vlak naast ons gsm-toestel zaten. Waar dat aan kan liggen is ons helaas onduidelijk.

Bediening MP3 speler Een functie die we graag even in de verf zetten, is het navigeren door de muziek op je gsm-toestel. We kunnen door de volumetoetsen twee seconcen ingedrukt te houden naar het volgende of vorige nummer navigeren. Bovendien kan je een oproep weigeren tijdens het afspelen van muziek door de opneemtoets twee seconden in te drukken. De gebruikte gsm moet dan wel het Bluetooth AVRCP (Audio Video Remote Control Profile)-profiel ondersteunen.

Conclusie Jammer dat enkele keren het geluid wegviel, maar voor het overige is het stereogeluid dat de Plantronics Voyager 855 headset produceert van goede tot zeer goede kwaliteit. Het draagcomfort is ook goed en het is handig dat je deze headset door de stereo plug-in weg te laten ook als gewone mono-headset voor telefoongesprekken kunt gebruiken.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content