Bluetooth verbinding via piepkleine adapter

Lang niet elke laptop is uitgerust met Bluetooth en zeker niet elke desktopcomputer. Een uitbreiding met een USB-stick is mogelijk, maar dergelijke oplossingen nemen veel ruimte in beslag. Sitecom ziet het anders.

Lang niet elke laptop is uitgerust met Bluetooth en zeker niet elke desktopcomputer. Een uitbreiding met een USB-stick is mogelijk, maar dergelijke oplossingen nemen veel ruimte in beslag. Sitecom ziet het anders.

De Sitecom CN-516 Bluetooth 2.0 USB Micro Adapter is zo klein dat hij slecht zeer beperkt (7 mm) uit de usb-poort steekt. Dit model heeft een bereik van 10 meter. Er bestaat ook een 100 meter-versie (CN-523) die 11 mm uit de poort steekt. We installeren de adapter op een Dell desktopcomputer met een Intel Pentium 4 2.00GHz processor en Microsoft Windows XP. Daarnaast proberen we ook een Acer TravelMate notebook uit met Windows Vista Ultimate.

Installatie Onder Windows XP verliep de installatie probleemloos. Onder Windows Vista Ultimate verloopt de installatie identiek, maar krijgen we wel vele waarschuwingen dat de drivers niet getekend zijn die we telkens moeten wegklikken. De installatie duurt daardoor langer en verloopt ook minder gebruiksvriendelijk, ook al omdat sommige dialogen waar je op OK moet klikken op de achtergrond worden geopend: voor onervaren gebruikers kan het dan lijken alsof de installatie is vastgelopen. Na herstarten verschijnt het blauwe Bluetooth-pictogram in onze takenbalk, maar als we erop dubbelklikken meldt Vista ons dat er problemen zijn met deze software. Of we naar een oplossing willen zoeken? Ja, dat willen we. Vista stuurt ons naar een site van Toshiba, waar we Vista-compatibele drivers uit… 2006 kunnen downloaden! De installatieprocedure van de Toshiba-software verwijdert de Sitecom-software. Na herstarten hebben we pas een werkend Bluetooth-systeem en kunnen we probleemloos draadloze verbindingen maken met verschillende Bluetooth apparaten. De CN-516 ondersteunt de gebruikelijke Bluetooth-profielen, waaronder ook de profielen voor draadloze stereo-audio en draadloze afstandsbediening.

Conclusie Het Bluetooth adaptertje van Sitecom is erg goedkoop (14,99 euro). Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken onder Windows 2000 en XP. Onder Windows Vista moet je wat meer moeite doen om het aan de praat te krijgen, maar het lukte ons uiteindelijk wel. De CN-516 is zo klein dat je het gerust permanent in de usb-poort van een notebook of pc kunt laten steken. Jammer alleen dat Sitecom niet de moeite heeft gedaan om de nodige Vista-drivers standaard mee te leveren, alhoewel die al sinds 2006 beschikbaar zijn.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content