Bose Sounddock voor iPhone 5 en recentste iPod

De Bose SoundDock Series III is een digitaal muzieksysteem met Lightning-adapter waarop je de nieuwste generatie iPhone en iPod (touch) rechtstreeks kunt aansluiten zodat het geluid digitaal wordt doorgegeven aan de ingebouwde stereoluidsprekers.

De nieuwste generatie Apple-apparatuur (iPhone 5, iPad 4, iPod touch 5de generatie en iPod nano 7de generatie) heeft een kleinere universele connector. Omwille van die nieuwe Lightning-connector zijn heel wat randapparaten zoals de populaire sounddocks op slag onbruikbaar.


Apple verkoopt wel “Lightning to 30-pin”-adapters en -kabels waardoor je die nieuwe Apple-apparaten toch nog op oudere randapparatuur met een 30-pins Apple-connector kunt aansluiten. Maar qua design is dat geen optimale oplossing. Trouwens, die adapter en kabel geven niet alle signalen door: video werkt dan bijvoorbeeld niet meer.


De nieuwe SoundDock Series III van audiospecialist Bose heeft de nieuwe Lightning-connector, waarop je de iPhone 5, iPod touch en iPod nano zonder tussenstuk kunt aansluiten. De audio wordt dan digitaal weergegeven, dus zonder analoog/digitaal conversie. Dit zou een zo goed mogelijke audiokwaliteit moeten garanderen, al hangt het natuurlijk ook af van de kwaliteit van het bronsignaal.


Met de meegeleverde afstandsbediening kan je het systeem alsook de basisfuncties van de iPod of iPhone bedienen en navigeren in de afspeellijst. Bovendien wordt de iPod of iPhone opgeladen wanneer hij in het dockstation is geplaatst. De SoundDock III heeft verder nog een analoge 3,5mm poort waarop je andere audioapparaten kunt aansluiten.


De SoundDock Series III meet 17,15 x 30,48 x 16,47 cm en is 2,1 kg zwaar. De afmetingen van de 54 g lichte afstandsbediening zijn 10,8 x 3,81 x 0,64 cm. De nieuwe Bose SoundDock Series III is beschikbaar in glanzend zwart voor een adviesprijs van 249,95 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content