Brilloos 3D kijken met Toshiba laptop

De Qosmio F750 is Toshiba’s eerste laptop waarmee je 3D-beelden kan bekijken zonder een speciale bril te moeten dragen.

De Qosmio F750 is Toshiba’s eerste laptop waarmee je 3D-beelden kan bekijken zonder een speciale bril te moeten dragen.


De nieuwe Qosmio laptop is uitgerust met een Intel Core i7 Quad-Core processor. Het scherm is een 15,6-inch TruBrite Full HD brilloos 3D-beeldscherm (16:9) met LED-backlight en een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. De grafische kracht komt van een NVIDIA GeForce GT 540M-graphics met 2 GB VRAM.


De Qosmio F750 is Toshiba’s eerste laptop die geschikt is voor het bekijken van 3D-beelden zonder bril. Toshiba maakt gebruik van een ‘switchable’ actieve lens om de twee parallactische beelden te scheiden en deze naar het linker- en rechteroog te leiden. De Qosmio F750 is uitgerust met een HD-webcamera met face-tracking technologie die continu in de gaten houdt waar het gezicht van de kijker zich bevindt. Zo is een ruim 3D-blikveld mogelijk zonder ‘blind spots’.


Door de schakelende actieve lens kan het beeldscherm ook gelijktijdig 2D- en 3D-content weergeven. Zo kan je bijvoorbeeld naar een 3D-film kijken, terwijl je ondertussen achtergrondinformatie op een website in 2D leest. Je kan de Qosmio laptop ook met een HDMI-kabel koppelen aan iedere willekeurige 3D-tv.


De Toshiba Qosmio F750 met 3D is naar verwachting eind september 2011 beschikbaar voor een adviesprijs vanaf 1.799 euro. De laptop zal ook zonder 3D verkrijgbaar zijn in de kleur rood of wit tegen een adviesprijs vanaf 1.299 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content