Budgetvriendelijk mobieltje met aparte Facebook-toets

Nokia kondigt de Asha 210 aan, een mobiele telefoon met een Azerty toetsenbord en een speciale Facebook-toets.

De nieuwe Asha mobiele telefoon van Nokis is uitgerust met een speciale Facebook-toets die snel toegang geeft tot de berichten op het sociaal netwerk. Je kan met deze mobiele telefoon ook naar populaire e-mailaccounts en andere sociale netwerken, zoals Twitter, dankzij de WiFi (IEEE 802.11 b/g)-ondersteuning.


De Nokia Asha 210 is ook uitgerust met Nokia Nearby, een webapp die mensen diverse ‘points of interests’ dichtbij laat ontdekken, zoals restaurants en winkels. Om de kosten bij internettoegang te beheersen maakt de Nokia Xpress Browser gebruik van de cloud-technologie van Nokia die het dataverbruik vermindert tot maximaal 90 percent.


De Nokia Asha 210 is uitgerust met een 2 megapixel camera die je bedient met een speciale cameraknop, zodat je ook foto’s kan maken als het toestel vergrendeld is. De camera biedt functies als zelfportret, fotobewerking en delen van foto’s naar sociale netwerken.


Het mobieltje heeft geen camera aan de voorkant, maar bij het maken van een zelfportret helpt de ingebouwde spraakbegeleiding je om te zorgen dat je in beeld bent op het moment dat je de foto neemt. De Asha 210 heeft ook een voorgeïnstalleerde YouTube-app voor directe videostreaming.


De Asha 210 heeft een 2,4-inch (6,1 cm) LCD-scherm met een QVGA-resolutie (320 x 240 pixels). Via Slam kan je je foto’s, video’s en contactpersonen snel delen met andere Bluetooth-telefoons. Er is hiervoor geen configuratie of koppeling nodig. De Nokia Asha 210 meet 111,5 x 60 x 11,8 mm en weegt 99,5 gram.


De Nokia Asha 210 is verkrijgbaar in het derde kwartaal van 2013 in de kleuren geel, cyaan, zwart, magenta en wit. De adviesprijs bedraagt 69 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content