Budgetvriendelijke smartphone van Nokia

Nokia kondigt de Asha 309 aan, een budgetvriendelijke smartphone die een snellere en efficiëntere versie van de Nokia Xpress Browser biedt.

Nokia kondigt de Asha 309 aan, een budgetvriendelijke smartphone die een snellere en efficiëntere versie van de Nokia Xpress Browser biedt.


Het nieuwe model in Nokia’s Asha reeks smartphones is een 2G-toestel met een 3-inch (7,62 cm) WQVGA Capacitive Multipoint-Touch-scherm (400 x 240 pixels). Het toestel maakt gebruik van een nieuwe versie van de Nokia Xpress Browser die volgens de fabrikant tot negentig procent efficiënter internetten biedt en ook snellere toegang tot webapplicaties. Via de browser heb je toegang tot YouTube en kan je YouTube-video’s streamen.


De nieuwe Nokia Neary-webapp doorzoekt locaties in je buurt en toont op een plattegrond alle hotspots. Deze dienst is verkrijgbaar via Nokia Xpress Browser of in Nokia Maps. Verder is de Nokia Asha 309 uitgerust met meerdere homescreens, een 2 megapixel camera, FM-radio met stereogeluid, en biedt hij ondersteuning voor MicroSD-kaarten tot 32 GB. Ook ondersteunt deze smartphone WiFi 802.11 b/g en Bluetooth 3.0.


Nokia levert de Asha 309 met veertig gratis EA-games en biedt naast Nokia Messaging Service ook Facebook- en Twitter-applicaties. De Nokia Asha 309 meet 109,9 x 54,0 x 13,2 mm en weegt 102 gram. De smartphone zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit en heeft een adviesprijs van 119 euro. Het toestel ligt naar verwachting vanaf november 2012 in de winkels.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content