Camcorders met ultrazoom

De SDR-H90 en SDR-H80 zijn twee nieuwe Harde-schijfcamcorders van Panasonic die zijn uitgerust met een 70x-ultrazoomlens.

De SDR-H90 en SDR-H80 zijn twee nieuwe harde-schijfcamcorders van Panasonic die zijn uitgerust met een 70x-ultrazoomlens.

De nieuwe Panasonic camcorders kun je door hun groot zoombereik inzetten om bewegingen en uitdrukkingen van ver verwijderde onderwerpen vast te leggen. Opdat de krachtige zoomlens scherpe en heldere beelden kan leveren zijn de camcorders ook uitgerust met een optische beeldstabilisator (O.I.S.). Wanneer de gyrosensoren handtrillingen detecteren, verplaatst de O.I.S. een lens om de optische as te corrigeren. De beeldstabilisator herhaalt dit proces van detecteren en corrigeren ongeveer 4.000 keer per seconde. De camcorders zijn ook uitgerust met de iA-functie (Intelligent Auto) die automatisch de opnamestand selecteert die het meest geschikt is voor de opnameomstandigheden. Beide modellen bieden de mogelijkheid opnames op te slaan op de interne harde schijf of op een SDHC/SD-geheugenkaart. De H90 beschikt over een interne harde schijf van 80 GB waarmee je tot 72 uur kunt opnemen (in de LP-modus), terwijl de H80 is uitgerust met een interne harde schijf van 60 GB waarmee je tot 54 uur kunt opnemen (in de LP-modus). Met een SDHC-geheugenkaart van 32 GB (optioneel) kun je ook nog 26 uur en 40 minuten opnemen (in de LP-modus). De camcorders hebben ook een functie waarmee je snel en eenvoudig videoclips kunt uploaden naar de YouTube-website om je beelden te delen. Daartoe moet je wel de VideoCam Suite installeren die wordt geleverd bij de camcorders. De Panasonic SDR-H80 is beschikbaar in vier kleuren en is vanaf maart te koop voor een adviesprijs van 499 euro. De SDR-H90 is ook vanaf maart te koop en heeft een adviesprijs van 549 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content