Canon met nieuw topmodel scanner

Canon kondigt een nieuwe scanner aan die vooral fotografen zal aanspreken door de mogelijkheid een groot aantal typen film te digitaliseren.

Canon kondigt een nieuwe scanner aan die vooral fotografen zal aanspreken door de mogelijkheid een groot aantal typen film te digitaliseren.

De CanoScan 9000F is uitgerust met een 9600 x 9600 dpi CCD sensor en biedt 48-bits kleurdiepte voor nauwkeurige kleurrendering. De scanner heeft geen opwarmtijd en kan beeldmateriaal genereren dat geschikt is voor vergrotingen en hoge-resolutie printtoepassingen.

De nieuwe filmadapter laat meer licht toe in de scanner, zodat nog sneller kan worden gescand. Volgens Canon kan de CanoScan 9000F een 35 mm negatief filmbeeld in circa 18 seconden (met 1.200 dpi resolutie) digitaliseren. Hij is in staat gemonteerde dia’s en medium formaat film (zowel positief als negatief) te scannen. Met één druk op de knop scant hij automatisch naar bestand, e-mail, kopie of PDF.

De CanonScan 9000F is ook uitgerust met de Film Automatic Retouching and Enhancement (FARE) Level 3 technologie van Canon. Met behulp van infraroodlicht worden stofdeeltjes verwijderd en zichtbare beschadigingen op het oppervlak van de film hersteld. Canon levert deze scanner inclusief Auto Photo Fix II en Auto Document Fix. Auto Photo Fix II corrigeert onvolkomenheden zoals verbleekte gezichten, lichte huidtinten of scènes met te hoge/lage verzadiging en kan het type scène op een foto ‘herkennen’. Auto Document Fix zorgt voor goed leesbare scanresultaten door automatisch een beeldanalyse toe te passen en de gegevens vlak-voor-vlak te corrigeren.

De CanoScan 9000F biedt ook een OCR (Optical Character Recognition) functie. De scanner heeft zeven EZ-knoppen voor een snelle toegang tot de functies. Met de ‘Auto-Scan’ knop worden originelen automatisch herkend om ze vervolgens met de juiste instellingen te scannen en op te slaan.

De Canon CanoScan 9000F is beschikbaar vanaf juni 2010 voor een adviesprijs van 249 euro. Canon levert de volgende software bij de scanner: SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudio.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content