Canon PowerShot camera als smartphonegezel

De Canon PowerShot N is een richt-en-klik WiFi-camera in een opvallend ontwerp waarmee je foto’s onmiddellijk kan delen via sociale media.

De Canon PowerShot N is een richt-en-klik WiFi-camera in een opvallend ontwerp waarmee je foto’s onmiddellijk kan delen via sociale media.


De niuewe PowerShot camera heeft een compact en symmetrisch ontwerp. De camera is uitgerust met een 12,1 megapixel CMOS-sensor en de Digic 5 beeldprocessor. Het 28mm objectief kan 8x zoomen. Canon heeft de bediening van de nieuwe PowerShot camera eenvoudig gehouden. Het toestel heet slechts drie knoppen: aan/uit, beeldweergave en Mobile Device Connect.


Zoomen en sluiter bedien je via de lensringen. De eerste lensring kan je in beide richtingen draaien voor bediening van de zoomfunctie en een tweede voor activering van de sluiter. Door het kantelbare 2,8-inch (7,1 cm) touchscherm is het zo mogelijk de camera op elke manier te gebruiken, ook ondersteboven, om beelden vast te leggen.


Met ingebouwd Wi-Fi en de Mobile Device Connect knop voor one-touch connectiviteit met smartphones of tablets is de PowerShot N de ideale partner voor mobiele gebruikers, aldus Canon. Meteen na een opname kan je foto’s of vidoe’s uploaden naar sociale netwerken, ofwel via een draadloze verbinding als je in de buurt bent van een hot-spot, ofwel via je smartphone of tablet. De functie GPS via mobile gebruikt de gratis Canon smartphone app en kan locatiegegevens afkomstig van een smartphone of tablet met GPS toevoegen aan een opname.


De nieuwe Creative Shot modus laat de PowerShot N de scène analyseren en verbeteren of een geheel ander creatief perspectief geven. De functie biedt ook vijf alternatieve versies van de oorspronkelijke opname, waarbij meerdere variabelen worden gebruikt, zoals compositie, scherpstelpunt, witbalans, gradatie en contrast. De PowerShot N biedt ook de creatieve modi Miniature Effect, Soft Focus, Toy Camera Effect en Monochrome. Naast artistieke foto’s biedt de PowerShot N ook Full HD-videobeelden (1080p) die met stereogeluid zijn vast te leggen. Ook beschikt de camera over een Super Slow Motion movie modus.


De PowerShot N is uitgevoerd met een nieuwe Hybrid Auto modus die vier seconden aan beeldmateriaal registreert met een 720p resolutie voordat de foto wordt gemaakt. Aan het einde van de dag worden alle vier seconden durende clips samengevoegd tot één bestand dat het verhaal achter de opnamen van die dag vertelt. Bij gesloten scherm en objectief heeft de PowerShot N de volgende afmetingen: 78,6 x 60,2 x 29,3 mm.


De Canon PowerShot N digitale camera zal begin april in de winkels liggen en heeft een adviesprijs van 329 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content