Casio camera voor het snelle fotowerk

De Casio Exilim EX-ZR1000 is het nieuwe vlaggenschip in de High Speed Exilim-serie camera’s waarbij de nadruk op snelheid ligt.

De Casio Exilim EX-ZR1000 is het nieuwe vlaggenschip in de High Speed Exilim-serie camera’s waarbij de nadruk op snelheid ligt.


Casio’s derde generatie High Speed Exilim compactcamera is uitgerust met een 16,1 megapixel High Sensitivity CMOS Sensor en een 12,5x zoomlens. De camera maakt gebruik van het nieuw ontwikkelde Exilim Engine HS systeem.


De EX-ZR1000 biedt een snelle scherpsteltijd van 0,15 seconden en een opstarttijd van 0,99 seconden. De tijd tussen het maken van twee opnames bedraagt 0,26 seconden. De camera biedt ook een High-Speed (HS) Night Shot waarmee het mogelijk is te fotograferen in donkere omgevingen met een maximale lichtgevoeligheid van ISO 25600.


De Casio Exilim EX-ZR1000 heeft een 3-inch (7,8 cm) Super Clear kleuren-LCD-scherm (460.800 pixels) dat 180 graden kantelbaar is zodat je meer vrijheid hebt om je onderwerp in beeld te nemen. Casio heeft deze Exilim camera ook uitgerust met een nieuwe zoomring. Je kan zo een Step Zoom bedienen en in- of uitzoomen met je ene hand terwijl je met de wijsvinger van de andere hand de ontspanknop indrukt. De functiering dient ook om instellingen te wijzigen zoals sluitertijd, handmatige scherpstelling en witbalans.


De Exilim EX-ZR1000 ondersteunt ook de RAW bestandsindeling. De camera kan tevens video opnemen in Full HD met een snelheid van dertig beelden per seconde. Door de videoresolutie te verlagen kan je de camera ook gebruiken om slow-motion-filmpjes maken. De Casio Exilim EX-ZR1000 is vanaf november te koop voor een adviesprijs van 329 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content