CES: Lenovo introduceert eerste laptop met OLED-scherm

© ThinkPad X1 Yoga
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Lenovo heeft op de CES beurs in Las Vegas de eerste hybride voorgesteld die kan worden uitgerust met een OLED-scherm van Samsung. Een ander opvallend product uit de laptop-portfolio van het Chinese technologiebedrijf is de Yoga 900S: ’s werelds lichtste en dunste convertible.

De ThinkPad X1 Yoga is de eerste 2 in 1 laptop in de wereld die kan worden uitgerust met een OLED-scherm van Samsung (dat naar goede Yoga-gewoonte 360 graden kan draaien). Het voordeel van zo’n OLED-scherm is een scherper beeld, een mooier en zuiverder zwart en minder reflectie. Het extraatje kost wel 200 euro.

Het high end toestel, dat slechts 1,3 kilogram weegt en 16 mm dun is, wordt geleverd met een vingerafdrukscanner en een stylus. De laptop kan tot 1 TB stockeren en biedt tot 16 GB werkgeheugen. Onder de motorkap zit een Intel Core i7 processor. Volgens Lenovo kan de batterij het 11 uur uitzingen (9 uur met het OLED-display).

In de VS wordt de X1 Yoga verkocht vanaf 1450 dollar, de prijs voor ons land is nog niet bekend.

Metalen scharnier

Met de Yoga 900s mikt Lenovo eerder op thuisgebruikers dan op professionals. Volgens de computerfabrikant is dit de lichtste (999 gram) en dunste (12,8 mm) convertible in de wereld. Opvallend zijn de metalen scharnieren over de hele lengte van het toestel, die wat doet denken aan het opmerkelijke scharnier op de Surface Book van Microsoft.

CES: Lenovo introduceert eerste laptop met OLED-scherm
© Yoga 900s

De Yoga 900S draait – vanzelfsprekend – op Windows 10, en gaat 10,5 uur mee zonder oplaadbeurt. Het toestel heeft een QHD scherm van 2560×1440 pixels, is uitgerust met Dolby Audio Premium, en bevat een Intel Core m7 processor.

De aantrekkelijke convertible wisselt van eigenaar voor een startprijs van 1299 euro, en is vanaf maart 2016 beschikbaar in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content