Compact luidsprekersysteem

Een 2.1 luidsprekersysteem kan je tegenwoordig voor weinig geld aanschaffen. Je beschikt dan naast twee gewone luidsprekers ook over een subwoofer voor de weergave van de lage tonen. Wij bekeken een nieuw 2.1 product van Altec Lansing dat net geen 100 euro kost.

Een 2.1 luidsprekersysteem kan je tegenwoordig voor weinig geld aanschaffen. Je beschikt dan naast twee gewone luidsprekers ook over een subwoofer voor de weergave van de lage tonen. Wij bekeken een nieuw 2.1 product van Altec Lansing dat net geen 100 euro kost.

Het aansluiten van de Altec Lansing Expressionist Plus FX3021 is kinderspel. Nadat je de twee satellieten en de subwoofer een plaats hebt gegeven, sluit je de satellieten op de subwoofer aan via een kabel. Je kan eventueel een muziekspeler verbinden met het systeem via het meegeleverde 3,5 mm audio-kabeltje. Ook een Aux In jack-aansluiting is voorzien, zodat je externe apparaten eenvoudig kan aankoppelen.

Design De subwoofer is het meest opvallende onderdeel van de set. Die heeft namelijk de vorm van een omgedraaide conus en beschikt over een 5,25-inch long-throw driver voor een bas tot 50Hz. De intensiteit van de bas kan je regelen via de draaiknop op de subwoofer. Die heeft een glanzend zwart uiterlijk met een zilverkleurige bovenzijde. De knop waarmee je de basweergave kan regelen doet tevens dienst als aan/uit-knop. De dubbele satellieten van 2 inch volgen het ontwerp van de subwoofer, maar zijn geplaatst op zilverkleurige voetjes. Dankzij deze voetjes kan je de satellieten kantelen. Op één van de satellieten zijn ook twee knopjes aangebracht om het volume te regelen en vinden we ook nog een statuslampje terug.

Luistergenot Het complete systeem heeft een vermogen van 33 watt rms. Dat bleek voldoende te zijn voor gebruik met een iPod of pc. Als je de subwoofer echter volledig uitzet, klinkt de muziek nogal schreeuwerig en flets. Dat is ook logisch als je weet dat elke satelliet slechts een vermogen heeft van 4 watt en niet geschikt is voor het weergeven van erg lage tonen. Met de subwoofer ingeschakeld, konden we echter genieten van goed klinkende muziek. Zelfs op de hoogste volumestand trad er geen vervorming op. We hebben de speakers getest met allerlei muziekstijlen. Enkel bij de harde bassen van jump-muziek kreeg de subwoofer het even moeilijk. Op een bepaald moment trilde de subwoofer weg van zijn plaats. Eigenlijk zou die dus net iets zwaarder mogen wegen.

Conclusie Het Expressionist Plus FX3021 luidsprekersysteem klinkt goed op voorwaarde dat je de basweergave hoog genoeg zet. De subwoofer mocht volgens ons iets zwaarder wegen. Het design van het complete systeem oogt erg modern en is functioneel.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content