Compactcamera met aanraakgevoelig scherm

De 14,1 megapixel Lumix DMC-FX70 van Panasonic is uitgerust met een hoogwaardige Leica lens en een touchscreen.

De 14,1 megapixel Lumix DMC-FX70 van Panasonic is uitgerust met een hoogwaardige Leica lens en een touchscreen.

Door de Leica DC Vario-Summicron lens met f/2.2 lichtgevoeligheid kan de Lumix camera fotograferen met een kortere sluitertijd om heldere en scherpe foto’s te maken zelfs in situaties met weinig licht. De Leica 4 mm groothoeklens biedt 5x optische zoom (24-120 mm bij 35 mm camera equivalent). De ingebouwde Intelligent Resolution Technologie maakt het mogelijk de optische zoom met 1.3x digitaal te verlengen zonder resolutieverlies.

De Lumix FX70 is ook uitgerust met 3-inch Touch LCD met 230.000 pixels. Je kunt het scherm als ontspanknop gebruiken en de camera de AF laten in stellen door het scherm aan te raken. In IA (intelligent Auto)-functie schakelt de camera bovendien automatisch naar de juiste modus afhankelijk van het aangeraakte onderwerp. De IA-functie heeft ook een Motion Deblur Mode die er samen met de lichtgevoeligheid van de lens en de POWER O.I.S. (optische beeldstabilisatie) voor zorgt dat foto’s altijd scherp zijn, aldus Panasonic. En om foto’s te bekijken kun je met de zogenaamde ‘drag’ functie eenvoudig door de gemaakte foto’s bladeren.

Panasonic rustte de FX70 ook uit met AVCHD Lite videofunctionaliteit. Naast High Definition kwaliteit heeft de FX70 ook een Dolby Digital Creator aan boord om zo ook in hoge kwaliteit geluidsopnames te maken. Om het geluid bij video-opnamen te optimaliseren heeft de camera een functie voor het onderdrukken van windruis. De 5x optische zoom kun je ook gebruiken bij het filmen.

De Panasonic Lumix DMC-FX70 is beschikbaar eind augustus voor een adviesprijs van 229 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content