Compacte appliance voor het monitoren van serverruimtes

Het monitoren van een netwerk van apparaten en servers van kleine en middelgrote serverruimtes kan op een goedkope en groene manier met de Monitoring Appliance van ServersCheck.

Het monitoren van een netwerk van apparaten en servers van kleine en middelgrote serverruimtes kan op een goedkope en groene manier met de Monitoring Appliance van ServersCheck.

Het Belgische bedrijf ServersCheck is gespecialiseerd in hardware en sofware voor serverroommonitoring. Het biedt met de nieuwe Monitor Appliance naar eigen zeggen de kleinste oplossing voor servermonitoring op de markt. De appliance meet 115 x 115 x 35 mm. Door zijn extreem lage verbruik is de oplossing bovendien goedkoper dan een klassieke server die draait met Open Source-software. Door het geringe stroomverbruik is de ecologische voetafdruk van de appliance ook een flink stuk kleiner. ServersCheck berekent het als volgt: stoot een klassieke server op jaarbasis meer dan 2300 kg CO2 uit, dan is dit voor de Monitoring Appliance beperkt tot amper 79 kg. Het toestel kan honderd elementen monitoren via de voorgeïnstalleerde Monitoring Software. De browsergebaseerde toepassing biedt naast alle klassieke waarschuwingsmethodes zoals email, ook waarschuwing via SMS-berichten. Via een onafhankelijke GSM-modem verzendt het toestel tekstberichten naar mobiele telefoons over het gsm-netwerk. De gebruiker ontvangt zo ook alarmberichten wanneer het computernetwerk platligt. Ook tweerichtingsverkeer is mogelijk via SMS: de gebruiker kan een SMS uitsturen om dan via SMS een netwerkstatus te ontvangen. De ServersCheck Monitoring Appliance inclusief de ServersCheck Monitoring Software en GSM-modem kost 1.399 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content