Complete set gereedschappen voor je pc

TuneUp Utilities 2009 is software die volgens de fabrikant alles aan boord heeft om de snelheid van je pc te optimaliseren en eenvoudig onderhoud uit te voeren. Wij testen dit manusje-van-al.

TuneUp Utilities 2009 is software die volgens de fabrikant alles aan boord heeft om de snelheid van je pc te optimaliseren en eenvoudig onderhoud uit te voeren. Wij testen dit manusje-van-al.

Regelmatig onderhoud en optimale instellingen zorgen voor een probleemloze werking van je pc. TuneUp Utilities 2009 kan alvast een deel van het werk voor zijn rekening nemen. Na installatie zie je twee pictogrammen op je bureaublad: TuneUp Utilities 2009 en TuneUp 1- klik Onderhoud.

Hulpmiddelen Standaard bevat Windows wel de mogelijkheid om het systeem op te ruimen en te defragmenteren, enzovoorts, maar TuneUp Utilities bundelt alle tools in een handige interface. TuneUp beschikt standaard over een waaier aan tools die zijn ondergebracht in zes categorieën: Betere prestaties, Geheugenruimte winnen, Windows opruimen, Problemen oplossen, Windows aanpassen en Aanvullende hulpprogramma’s. De categorieën spreken voor zich en dankzij een duidelijk pictogram en verhelderende uitleg kan je al snel de tool vinden die je nodig hebt. Enkele tools zetten we graag in de spotlights: TuneUp Undelete waarmee je verwijderde bestanden kan recupereren. TuneUp Disk Space Explorer brengt eenvoudig in kaart welke schijven, mappen en bestanden de meeste ruimte innemen op je systeem. De aanvullende hulpprogramma’s bieden je extra tools zoals een Shredder die ervoor zorgt dat je gevoelige data permanent en onherstelbaar verwijderd wordt.

TuneUp 1-klik onderhoud Je pc onderhouden met één klik? Het kan! TuneUp 1-klik Onderhoud voert met één klik een compleet onderhoud uit op je systeem. Tijdens dit proces zal de software het register van Windows opschonen, defecte en ongebruikte snelkoppelingen verwijderen, tijdelijke bestanden en mappen wissen en een defragmentatie uitvoeren. De functie blijkt goed te werken, want tijdens onze test vindt de software onder andere twee ongebruikte snelkoppelingen van verwijderde software.

Conclusie TuneUp Utilities 2009 bundelt optimalisering en onderhoud van je systeem in een eenvoudig en gebruiksvriendelijk softwarepakket. Dankzij deze software met duidelijke interface moet je minder handmatig wijzigingen aanbrengen in je systeem.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Partner Content