Controle over je harde schijven

Acronis brengt versie 11 uit van haar beheerprogramma voor harde schijven, dat nu ook dynamische schijven ondersteunt.

Acronis brengt versie 11 uit van haar beheerprogramma voor harde schijven, dat nu ook dynamische schijven ondersteunt.

Met Disk Director 11 Home kunnen thuisgebruikers eenvoudig partities verplaatsen, samenvoegen, aanpassen en aanmaken zonder verlies van gegevens. De nieuwe versie ondersteunt Windows 7 en biedt allerlei nieuwigheden, met als belangrijkste de ondersteuning van dynamische schijven en de mogelijkheid om een schijf te klonen naar een ander systeem, zelfs als de hardware verschilt, zodat het besturingssysteem en alle programma’s blijven werken.

Versie 11 ondersteunt ook mirroring in software, waarbij de gegevens van een harde schijf permanent worden geback-upt naar een tweede exemplaar. Mirrors kunnen worden toegevoegd en gebroken. Zo kunnen ook thuiscomputers eenvoudig fouttolerant worden gemaakt. Voortaan kun je ook volumes die groter zijn dan 2 TB aanmaken dankzij de ingebouwde ondersteuning voor GUID Partition Table (GPT).

De bundel bevat naast Acronis Partition Management ook Acronis Recovery Expert en Acronis OS Selector waarmee tijdens het starten van de computer eenvoudig gekozen kan worden tussen verschillende besturingssystemen. Je kunt de software starten van elk medium, dus niet alleen cd/dvd, maar ook usb-stick of usb-drive. Ze werkt dus ook op netbooks zonder ingebouwde cd-drive.

Acronis Disk Director 11 Home kost 39,95 euro en is ook online verkrijgbaar via de webshop van Acronis.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content