Creatiever omgaan met je foto’s

De nieuwe versie van Corel’s fotobewerkingsprogramma PaintShop Photo Pro biedt geavanceerde functies voor fotobeheer en -bewerking en nieuwe creatieve gereedschappen.

De nieuwe versie van Corel’s fotobewerkingsprogramma PaintShop Photo Pro biedt geavanceerde functies voor fotobeheer en -bewerking en nieuwe creatieve gereedschappen.

PaintShop Photo Pro X3 heeft een nieuwe tab Ordenen waarmee je foto’s een waardering of een label kan geven en beeldbestanden snel kan zoeken en retoucheren. Met een paar klikken kan je ook RAW-afbeeldingen omzetten in een andere indeling, bijvoorbeeld om ze op het web te posten, te delen of gewoon af te drukken. Het bewerken en verbeteren van foto’s gaat nu sneller dan ooit, volgens Corel. Zo kan je wijzigingen die in een afbeelding zijn aangebracht vastleggen en vervolgens toepassen op meerdere foto’s tegelijk, zodat je dezelfde wijzigingen niet steeds opnieuw moet uitvoeren. In het Snellaboratorium vind je veelgebruikte tools op één locatie terug, zoals Kleurbalans, Plaatselijke tonemapping, Helderheid/Contrast, Verscherpen en Eénstaps ruisverwijdering. Het nieuwe Lab voor RAW-gegevens ondersteunt meer dan 350 RAW-indelingen. Hiermee kan je een groot aantal instellingen aanpassen, zoals witbalans, belichting, helderheid en verzadiging, voordat je de afbeeldingen verder verwerkt. Ook heb je de mogelijkheid om wijzigingen te kopiëren en toe te passen op andere RAW-afbeeldingen via de nieuwe tab Ordenen. In de nieuwe versie van PaintShop Photo Pro is het nu ook mogelijk om fijne beelddetails nauwkeurig te maskeren die normaal gesproken moeilijk te behouden zijn, zoals verwaaid haar, rookwolkjes en boomtakken. De functie Project Creator maakt het uitvoeren, bewerken en delen van projecten makkelijk. Je kan fotoboeken, collages, wenskaarten, kalenders en diapresentaties met foto’s en nu ook met HD-video in een paar klikken maken. Vervolgens kun je de creaties delen op YouTube, Facebook of Flickr. Je kan de projecten ook afdrukken via de online-afdrukservice van Corel. Corel PaintShop Photo Pro X3 wordt geleverd met Corel Painter Photo Essentials 4 en is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 89 euo voor de volledige versie of 69 euro voor de upgradeversie.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content