Cuddlr: knuffelapp uitgerust voor vluggertjes

© iStock
Wided Bouchrika Freelancejournaliste

Voor wie ooit de onbedwingbare drang voelde om een complete vreemde in het openbaar te knuffelen, bestaat nu de app ‘Cuddlr’: die staat u toe om binnen het kwartier het voorwerp van een innige omhelzing te zijn.

Toegegeven, niet iedereen zal de drang voelen om een totale onbekende op straat te gaan knuffelen. Laat staan met een vinger aan te raken. Maar voor wie die gevoelens wel koestert, bestaat tegenwoordig de app ‘Cuddlr’. Ook wel een soort ‘Tinder-light’.

Gebaseerd op locatie

Cuddlr is een app gebaseerd op de locatie van de gebruikers. De applicatie zoekt namelijk mensen in de onmiddellijke omgeving van de gebruiker die zin heeft in een ‘puur platonische’ knuffel. Tussen aanhalingstekens, want de kans dat de app snel voor andere doeleinden gebruikt zal worden, is reëel tot eigenlijk gewoon onvermijdelijk.

Gebruikers krijgen een naam en foto op hun scherm te zien – want op knuffelen staat geen leeftijd – van potentiële knuffelpartners. Als gebruikers elkaars knuffelvoorstel binnen het kwartier goedkeuren, wordt het mogelijk om elkaar berichten te sturen om ergens af te spreken.

Daarop krijgen de gebruikers een real-time wegbeschrijving die hen dichter bij de toekomstige knuffelpartner brengt. Zo krijgen zij ook te zien hoe die persoon nadert. De app staat ook toe gebruikers op eender welk moment te blokkeren.

‘Langer dan omhelzing, korter dan date’

‘Een knuffel duurt langer dan een eenvoudige omhelzing, maar is korter dan een date’, verklaart oprichter Charlie Williams de voordelen van de app op Time.com. ‘Op die manier moet niemand onnodig een of twee drankjes uitzitten op een date met een persoon die uiteindelijk niet interessant blijkt. Een knuffel kan op een beleefde manier elk moment beëindigd worden.’

‘Wie niet geïnteresseerd is in daten – omdat ze een relatie hebben of er geen willen – kan dankzij de app toch dat contact hebben met iemand, zonder de druk om zich op te maken, een leuke activiteit te bedenken, nummers uit te wisselen of elkaar opnieuw te moeten zien’, besluit de app-bedenker.

Uitgerust voor vluggertjes

De app is volgens Williams zeker niet bedoeld om snelle vrijpartijtjes te regelen. Toch is de vergelijking met dating-app Tinder snel gemaakt. Ook daar krijgen gebruikers foto’s en beperkte informatie te zien en kunnen ze bij gemeenschappelijke goedkeuring een gesprek aanknopen om daarna eventueel af te spreken. En die app heeft ondertussen de reputatie gekregen een platform te zijn voor wie op een vluggertje uit is.

Laat Cuddlr nu net daarvoor nog beter uitgerust zijn: de gebruikers moeten zich bij elkaar in de buurt bevinden en binnen het kwartier moeten de potentiële partners het al op een akkoordje gooien. Sneller gaat haast niet.

Ook voegt het nieuwe concept een andere dimensie toe aan de vraag of iets al dan niet tot het bedriegen van de partner gerekend kan worden. Want, ‘schat, het was maar een knuffel’ … Na de knuffelsessie kunnen de gebruikers tot slot de prestatie van hun partner beoordelen. Of hoe bij dat zorgeloze knuffelen toch enige druk komt kijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content