De ongelooflijk krimpende pc

De nieuwe Fujitsu Siemens Esprimo computer is klein van omvang, maar dat heeft volgens de fabrikant geen nadelige weerslag op zijn prestaties.

De nieuwe Fujitsu Siemens Esprimo computer is klein van omvang, maar dat heeft volgens de fabrikant geen nadelige weerslag op zijn prestaties.

De Esprimo Q5030 mini-pc van Fujitsu Siemens weegt slechts 1,7 kg en neemt een minimum aan bureauruimte in beslag. Hij levert dankzij de nieuwe Intel Centrino2-processortechnologie opvallend betere processorprestaties dan de vroegere modellen, aldus Fujitsu Siemens. Het grote aantal interfaces van deze mini-pc – in totaal zes USB-poorten en een eSata-poort – geeft hem een goede connectiviteit. Ook een WLAN-antenne is ingebouwd. Fujitsu Siemens heeft bij de ontwikkeling van de Esprimo Q5030 veel aandacht geschonken aan het uiterlijk. De mini-computer volgt het ‘Core & Shell’ productdesign. Dit is een zwarte basis met een antracietgrijze behuizing. Ook heeft de Q5030 een zogenaamde rugzakoptie meegekregen. De machine kan nu – net als bij de thin clients – op de achterzijde van een monitor bevestigd worden. Fujitsu Siemens pioniert al een tijd in milieubewust productbeleid en de Esprimo Q5030 vormt hierop geen uitzondering: de mini-computer voldoet aan de vereisten van Energy Star 4.0 (initiatief van de EPA dat de productie energie-efficiënte producten ondersteunt). Zijn jaarlijkse energieverbruik is minder dan 80 kilowattuur, wat overeenkomt met jaarlijkse energiekosten van 13 euro. Bij standaard gebruik produceert hij minder lawaai dan het geluidsniveau in een bibliotheek. In stand-by is hij meer dan fluisterzacht. De Fujitsu Siemens Esprimo Q5030 heeft een adviesprijs van 529 euro.

Peter Schildermans Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content