Dect-telefoon met slimme functies

De AVM FRITZ!Fon C4 is een draadloze telefoon met kleurenscherm en extra functies zoals een ingebouwde mediaspeler en afstandsbediening voor thuisautomatisering. Om de extra functies te kunnen gebruiken, heb je wel een router van AVM nodig.

De nieuwe FRITZ!Fon C4 dect-handset van de Duitse fabrikant van breeddbandapparatuur AVM heeft allerlei extra functies, zoals e-mail, rss-feeds en mediastreaming. De functies zijn vergelijkbaar met die van de eerder door ons geteste FRITZ!Fon M2 dect-telefoon, maar dan in een geüpdated design.


Om te beginnen is dit natuurlijk een draadloze telefoon, die in combinatie met een AVM-router met dect-functie ook gebruikt kan worden voor draadloze internettelefonie via voip. Daarbij worden meerdere digitale antwoordapparaten en telefoonboeken ondersteund, die je met deze handset volledig op afstand kunt bedienen.


De FRITZ!Fon C4 ondersteunt HD-telefonie en full duplex handenvrije gesprekken in hd-kwaliteit. Gesprekken kan men in de wacht zetten of doorschakelen naar een andere handset. Verder kun je deze handset gebruiken als babyfoon, voor audiobewaking van een kamer of als wekker. De C4 ondersteunt de eco-modus van dect en verbruikt dus minder stroom in ruststand. De spraak-, audio- en besturingsdata die via de FRITZ!Box verlopen, worden versleuteld op basis van de dect-standaard.


et de FRITZ!Fon C4 kun je ook allerlei functies van AVM-routers op afstand bedienen. Je kunt bijvoorbeeld de Smart Home-apparaten van AVM zoals de onlangs door DiskIdee geteste FRITZ!Dect Smart Plug 200 op afstand bedienen en uitlezen. Op het kleurenscherm met een resolutie van 240 x 320 pixels kun je ook e-mails of rss-berichten lezen.


Verder kun je de mediaserver van een AVM-router of van een ander UPnP-apparaat in het netwerk op afstand met deze handset bedienen. Ook kun je audio naar de handset streamen en beluisteren op de ingebouwde speaker of via een stereohoofdtelefoon die je aansluit op de 3,5mm-audiouitgang van de headset. Verder worden ook internetradio- en podcast-streams ondersteund.


Alle modellen van de FRITZ!Box met een geïntegreerd DECT-bassistation bieden ondersteuning voor de FRITZ!Fon C4, of ze nu via DSL, kabel of LTE zijn aangesloten.


De AVM FRITZ!Fon C4 dect-telefoon houdt het tot 10 uur uit tijdens gesprekken en tot 6 dagen in ruststand. Deze dect-handset kost 90 euro, maar op het internet vonden we hem voor rond de 70 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content