Designluidsprekers van Harman Kardon

Harman Kardon introduceert de tweedelige GLA-5 desktop speakerset die volledig doorzichtig is en er een beetje uitziet als een grote diamant, of eerder nog een groot Swarovski-kristal..

Harman Kardon introduceert de tweedelige GLA-5 desktop speakerset die volledig doorzichtig is en er een beetje uitziet als een grote diamant, of eerder nog een groot Swarovski-kristal.

Volgens de fabrikant heeft de GLA-5 speakerset niet alleen een mooi design, maar klinkt hij ook erg goed. De doorzichtige desktopspeakers zijn uitgerust met een Atlas woofer voor de lage tonen en een aluminium tweeter voor de midden- en hoge tonen. Het is een actief speakersysteem waarop je een Apple iPod, een mp3-speler of een ander audioapparaat kunt aansluiten. De volumeknoppen zijn aanraakgevoelig. Raak je beide knoppen tegelijk aan, dan gaat het geluid uit. Opnieuw aanraken, en het eerder gekozen volume wordt hersteld. Een led geeft aan of het speakersysteem aan staat, in slaap staat of is uitgeschakeld. De ingebouwde versterker van 2 x 55 Watt werkt volledig digitaal en is voorzien van een DSP-chip (Digital Signal Processing) voor het afregelen van alle tonen (equalizer). De aanbevolen verkoopprijs van dit designwonder, dat volgens Harman Kardon echter ook buitengewoon goed klinkt, bedraagt 799 euro. Volgens Wired Magazine is de geluidskwaliteit behoorlijk, maar omwille van het plastic klinken de speakers wel redelijk koud.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content