Desktop-pc vormgegeven als subwoofer

HP Pavilion Wave © HP

De Pavilion Wave is een compacte desktop-computer van HP in een centraal audiosysteem en met het design van een subwoofer. Deze pc biedt extra ondersteuning voor Cortana, de stemassistent van Windows 10.

Hij ziet eruit als een compacte subwoofer, maar de nieuwe HP Pavilion Wave is in feite een volwaardige desktopcomputer die opgebouwd is rond een volledig geïntegreerd en geavanceerd audiosysteem voor Cortana. De Pavilion Wave meet slechts 17,29 cm x 16,81 cm x 26,13 cm en kan dus perfect op je bureau worden geplaatst naast een of meerdere beeldschermen.

De buitenkant van de Pavilion Wave is afgewerkt in akoestisch textiel. De parabolische reflector op de bovenkant heeft twee functies: uitlaat voor de hete lucht én audioreflector die het geluid 360 graden in het rond stuurt. Deze “360 Degree Multi-Directional Reflective Audio” is getuned door de ingenieurs van Bang & Olufsen.

In de driehoekige ’toren’ zit het moederbord op de eerste zijde, de harde schijf op de tweede en de koeling op de derde. De koeling bestaat uit kanalen die de hitte van het moederbord en de grafische kaart langs de reflector op de bovenzijde afvoeren.

De Pavilion Wave heeft twee dubbele microfoons die speciaal afgestemd zijn op de Cortana-stemassistent in Windows 10. De bedoeling is dat de gebruiker handenvrij kan communiceren met zijn pc. Omdat Cortana momenteel nog steeds niet in het Nederlands werkt, is dit voor het merendeel van de Belgische en Nederlandse gebruikers eerder theorie dan praktijk, tenzij ze in het Engels of Frans met hun computer willen communiceren.

Je kunt maximaal twee externe 4K-schermen op de Pavilion Wave aansluiten. Verder heeft deze eigenzinnige desktop-pc de gebruikelijke aansluitingen: drie usb 3.0-poorten, één usb 3.1-poort Type-C voor gegevensoverdracht, één hdmi-poort, één DisplayPort, Gigabit Ethernet en een microfoon-/hoofdtelefoonaansluiting.

De Pavilion Wave wordt aangedreven door een 6de generatie Intel Core i7-cpu met vier processorkernen en tot 16 GB ddr4 ram. Optioneel is een AMD Radeon R9 M470 gpu verkrijgbaar. Je hebt de keuzen tussen harde schijven van 1 of 2 TB of een ssd van 128 GB.

De HP Pavilion Wave is naar verwachting in oktober verkrijgbaar voor prijzen die starten aan ca. 600 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content