Desktop-pc’s met Google Chrome OS

Na de Chromebooks ofwel laptops met Chrome OS wil Google zijn alternatieve besturingssysteem ook via desktop-pc’s tot een succes maken.

In 2012 al bracht Samsung als eerste een Chromebox uit, maar dit jaar zullen ook Dell, HP, LG en Asus desktop-pc’s met Chrome OS uitbrengen. Asus bijt de spits af met zijn Chromebox M004U.


Het is een compacte desktop-pc van niet meer dan 14 x 14 cm met Google Chrome OS, Intel 1,4 GHz Celeron 2955U processor, 2 GB werkgeheugen, 16 GB opslagruimte, 100 GB gratis opslag op Google Drive, Gigabit Ethernet-poort, WiFi 802.11a/b/g/n dual-band draadloze netwerkverbinding, Bluetooth 4.0, hdmi-poort, DisplayPort, audio-aansluiting, sd-kaarlezer en vier usb 3.0-poorten.


De vorm van de Asus Chromebox M004U Desktop lijkt sterkt op die van Intel’s ultracompacte, ventilatorloze NUC pc’s met 4 x 4-inch moederborden, al is de Chromebox een tikkeltje groter dan een Intel NUC pc. En in plaats van Microsoft Windows draait deze Asus natuurlijk Google Chrome OS.


Deze Chromebox is net zoals een Chromebook in minder dan tien seconden opgestart en in minder dan een seconde bruikbaar vanuit rusttoestand.


Asus brengt later nog twee andere, iets krachtigere modellen uit, eentje met een 1,7 GHz Intel Core i3-4010U processor en een andere met een 2,1 GHz Intel Core i7-4600U cpu.


Het geheugen van de Asus Chromebox kan tot maximaal 4 GB worden uitgebreid. De Asus Chromebox heeft ook een zogenaamde “VESA mount” en kan dus bijvoorbeeld bevestigd worden aan een met een VESA-beugel uitgerust beeldscherm.


Op de Amerikaanse website van Amazon is de Asus Chromebox M004U Desktop te koop voor 239,35 dollar (per 2 stuks). Of en wanneer en tegen welke prijs deze Chromboxen bij ons verkrijgbaar zullen zijn, is momenteel nog niet bekend.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content