Desktopset met BlueTrack-muis

De Wireless Desktop 3000 is de eerste desktop van Microsoft die wordt geleverd met een BlueTrack-muis waardoor ze inzetbaar is op bijna elke ondergrond.

De Wireless Desktop 3000 is de eerste desktop van Microsoft die wordt geleverd met een BlueTrack-muis waardoor ze inzetbaar is op bijna elke ondergrond.

De designers en technici van hardwarefabrikanten zoals Logitech en Microsoft slagen er steeds weer in om met iets nieuws te komen. BlueTrack werd ontwikkeld door Mark DePue (Microsoft Platforms Engineering Manager). De techniek maakt gebruik van de kracht van optische technologie in combinatie met de precisie van een laser. Muizen met BlueTrack kunnen vlot werken op diverse ondergronden, zoals granieten aanrechtbladen of tapijten.

Design Het design van het toetsenbord van de Wireless Desktop 3000 set is erg stijlvol met een witte rand rondom het toetsenbord dat is uitgevoerd in glanzend en mat zwart. Het beschikt, naast de standaard toetsen, ook nog over een hele reeks interessante functietoetsen. Een handig extraatje is de vermelding van de Ctrl-toetsencombinaties van Windows op de voorkant van de toetsen. Op die manier hoef je niet te weten dat je bijvoorbeeld Ctrl+B moet indrukken om iets in het vet te zetten. Het design van de muis is vrij opvallend, maar toch stijlvol. Ze beschikt over vijf knoppen en een 4-wegs scrollwiel. De ontvanger voor deze desktop is kleiner dan de meeste usb-sticks en is uitgevoerd in wit. Als je de ontvanger wil opbergen, kan je deze gewoon onder de muis vastklikken. De muis wordt uitgeschakeld als de ontvanger in de houder is geklikt, wat de levensduur van de batterijen dan weer ten goede komt.

Gebruiksgemak Typen op het toetsenbord is een waar plezier voor de liefhebbers van zachte ‘klak’-geluidjes. De toetsen zijn goed geplaatst en voldoende groot. Wij hadden een exemplaar met qwerty-layout ter beschikking voor onze test. De muis ligt goed in de palm van je hand en reageert heel accuraat. Om de functies van deze desktop ten volle te kunnen benutten moet je de meegeleverde (Engelstalige) software installeren. Voor het toetsenbord is dit Microsoft IntelliType Pro 6.3 en voor de muis IntelliPoint 6.3. Op de cd-rom staat ook een versie voor Mac gebruikers. Via de software kan je alle functietoetsen en muisknoppen naar wens aanpassen.

Conclusie De Wireless Desktop 3000 is een erg goede desktop van Microsoft die bovendien een heel budgetvriendelijke prijs kreeg van 59,95 euro. We vonden geen echte nadelen aan deze desktop en kunnen de set dan ook aanbevelen.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content