Deze app versleutelt sms- en chatberichten

G Data Secure Chat voor Android © G Data

Secure Chat is een gratis app van beveiligingsbedrijf G-Data die sms’en en chatberichten op je Android-mobieltje versleutelt. De versleuteling gebeurt van apparaat tot apparaat en valt onder de strenge Duitse privacy-wetgeving.

De app G Data Secure Chat voor Android versleutelt sms- en chatberichten met behulp van het onkraakbaar geachte Axololt-protocol. Niet alleen tekst, maar ook foto’s, video’s en andere media worden versleuteld.

De versleuteling gebeurt van apparaat naar apparaat, zowel voor individuele als voor groepchats. Er wordt dus geen informatie opgeslagen op de servers van G Data. Bovendien valt G Data onder de zeer strenge Duitse privacywetgeving. Gebruikers behouden de rechten over hun bestanden en berichten en hoeven dus niet bang te zijn dat hun communicatie wordt ge- of misbruikt door derden.

Je kunt berichten ook versturen met een zogenaamde zelfvernietigings-timer. Dan worden ze na een tijdje automatisch gewist. Je kunt je lokale chatgeschiedenis eveneens versleutelen en beveiligen met een wachtwoord. De gratis app maakt ook (versleutelde) back-ups van je lokale chatgeschiedenis op een sd-kaart. Je kunt er tevens voor kiezen om het maken van schermafdrukken uit te schakelen voor berichtjes.

Gebruik je de (betalende) premium-versie van G Data Internet Security voor Android dan krijg je drie extra functionaliteiten: een phishing-filter voor url’s in binnenkomende berichten, controle op malware van sms’en en chats in beide richtingen en de mogelijkheid om binnenkomende berichten van geselecteerde contacten te verbergen.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content