Deze camera maakt 360-gradenfoto’s en video’s

Ricoh Thetha S © Ricoh

De Ricoh Theta S is een draagbare sferische camera waarmee je 360-gradenfoto’s en video’s in Full HD resolutie kan maken. De camera ondersteunt de Open Spherical Camera programmeerbibliotheek van Google.

De nieuwe Ricoh Theta S maakt 360-graden foto’s van bijna 14 megapixels en sferische video’s in 1080p 30fps Full HD resolutie met twee ronde lenzen aan beide zijden van het apparaat. Video’s duren maximaal 25 minuten. De nieuwe sferische camera van Ricoh heeft een grotere beeldsensor en snelle F2.0-lenzen tegenover zijn voorganger de Ricoh Theta m15.

Ricoh verbeterde de software zodat sferische foto’s minder zichtbare ruis vertonen, zelfs wanneer ze gemaakt zijn met weinig licht. Via een mobiele app regel je de instellingen en kun je je beelden direct bekijken op je smartphone of tablet. De Theta S heeft een ingebouwde wifi-verbinding zodat beelden snel worden overgezet.

De camera heeft ook een eigen vast intern geheugen van 8 GB. Dat is voldoende voor ongeveer 1.600 foto’s en 65 minuten video in de hoogste resolutie. De Lithium-ion batterij gaat ongeveer 260 foto’s mee.

Dankzij ondersteuning voor de Open Spherical Camera programmeerbibliotheek van Google kun je je foto’s eenvoudig integreren in bijvoorbeeld Google Street View. Je kunt je sferische beelden ook uploaden op theta360.com, delen via Facebook, Twitter en Tumblr en posten op het YouTube 360°-kanaal.

De Ricoh Theta S weegt 125 gram, meet 4,4 x 13 x 2,29 cm en is vanaf eind oktober te koop voor een adviesprijs van 399 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content