Deze Chromebook is ontworpen voor zakelijke gebruikers

Dell Chromebook 13 © Dell

Dell kondigt de Chromebook 13 aan, een notebook die vervaardigd is met hoogwaardige materialen, uitgerust is met een 13,3-inch Full HD IPS-scherm en een autonomie tot 12 uur biedt.

Dell werkte samen met Google voor het ontwikkelen van de Chomebook 13, een laptop voor zakelijk gebruik. Voor de behuizing gebruikte Dell hoogwaardige materialen: de cover is vervaardigd van geweven carbon, de polssteun van een magnesiumlegering en de basis van aluminium.

De Chromebook 13 is uitgerust met een 13,3-inch Full HD IPS-scherm. De notebook is leverbaar met touchscreen en tevens in een non-touch anti-glare versie. Het toetsenbord is voorzien van achtergrondverlichting. Met touchscherm weegt de laptop 1,62 kg, met een non-touch scherm 1,47 kg.

Er is keuze uit Intel Celeron-, Core i3- en i5-processoren en van 2 tot 8 GB aan systeemgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt naar keuze 16 GB of 32 GB. Het systeem draait op het Chrome OS besturingssysteem en Google geeft Chromebook-gebruikers een Google Drive-account met 1 TB opslagcapaciteit.

Verder heeft de Chromebook 13 een 720p HD-webcam, twee USB 3.0-aansluitingen, een HDMI-poort en een microSD-kaartsleuf. De autonomie bedraagt circa 12 uur op een volledig opgeladen batterij.

Dell biedt bedrijven bij de Chromebook 13 diverse oplossingen voor ICT-beheer, beveiliging en desktopvirtualisatie, zoals Dell KACE, SonicWALL and Wyse vWorkspace.

De Dell Chromebook 13 laptop zal vanaf 1 oktober te koop zijn. De adviesprijzen in euro werden nog niet meegedeeld. In de V.S. starten de prijzen vanaf 399 dollar.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content