Deze converteerbare laptop is dunner dan een pen

Lenovo YOGA 3 Pro © Lenovo

De Lenovo Yoga Pro 3 is een converteerbare Windows 8.1-laptop die in gesloten toestand slechts 1,28 cm dik is dankzij een nieuw soort scharnier. De laptop is 17 procent dunner en 14 procent lichter dan zijn voorganger.

Door een nieuw soort scharnier te ontwerpen slaagden de ingenieurs van Lenovo erin zeventien procent af te schaven van de dikte van de Yoga Pro 2.

Dit ‘horlogebandscharnier’ is gemaakt van meer dan 800 stalen en aluminium onderdelen en werkt een beetje zoals de stalen horlogebandjes met flexibele tussenstukjes die in de jaren zestig en zeventig erg populair waren. Hierdoor is de Yoga 3 ook lichter: hij weegt nog maar 1,19 kg.

Het scherm van de Yoga Pro 3 kan nog altijd 360 graden gedraaid worden, zodat je het apparaat zowel in laptop- als in tablet-modus kunt gebruiken. Andere standen waarin je het scherm kunt vastzetten zijn de ’tent’-stand, ideaal om films te bekijken en de ‘staander’-stand waarmee je gemakkelijker kunt videochatten.

De schermresolutie van het 13,3-inch scherm werd verhoogd tot QHD+ ofwel 3.200 x 1.800 pixels en voorzien van een Gorilla Glass bescherming. Kloppend hart is een Intel Core M 70-processor met geïntegreerde ‘graphics’. Dankzij een ssd van 512GB heeft de Yoga 3 voldoende opslagruimte. De ingebouwde WiFi-chip is van het snellere 802.11/ac-type. De batterij houdt het volgens Lenovo tot negen uur uit op een lading.

De Yoga 3 Pro wordt geleverd met Harmony-software, die applicaties aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker aanpast wanneer ze de convertible in de verschillende modi gebruiken. Harmony herkent en optimaliseert de gebruikerservaring van meer dan 50 populaire applicaties.

De Lenovo Yoga 3 Pro is eind oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.599 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content