Deze dashcam maakt video-opnames in Full HD

Kenwood KCA-DR300 © Kenwood

JVCKenwood introduceert de Kenwood KCA-DR300 dashcam die met een zuignap op de voorruit van de auto wordt bevestigd. De dashcam heeft een parkeermodus en maakt automatisch een opname als hij beweging detecteert.

De 2 megapixel CMOS-sensor van de Kenwood KCA-DR300 maakt video-opnames in Full HD 1080p 30fps videokwaliteit op een microsdhc-geheugenkaartje van maximaal 32 GB. Tijdens het rijden worden continu beelden gemaakt. De ingebouwde gps-chip slaat daarbij positie- en tijdgegevens op. De KCA-DR300 slaat die op in blokken van naar keuze 1, 3 of 5 minuten. Indien het geheugen vol is, worden de oudste beeldbestanden overschreven.

Je installeert deze dashcam met behulp van een zuignap op de voorruit van je wagen. De opnames hebben een breed opnameveld van 126 graden.

De parkeermodus schakelt de camera automatisch in zodra er beweging wordt gedetecteerd aan de voorzijde van de wagen. Als er dan iemand tijdens het parkeren je auto raakt heb je een opname die eventueel later kan worden gebruikt voor politie- en verzekeringsdoeleinden.

Bij een impact slaat de dashcam zijn opnames automatisch op zodat die niet automatisch verwijderd worden. De bewegingssensor registreert en toont bovendien vanuit drie hoeken de uitgeoefende G-krachten en de richting van de impact.

Autolader, montagebeugel en pc-software worden meegeleverd. De interne batterij is in 1u40m opgeladen.

De H.264 mp4-beelden met mov-extensie kun je bekijken op het geïntegreerde 2,4-inch tft lcd-kleurenscherm of op je pc. Hiervoor kun je de bijgeleverde software Kenwood Drive-view player gebruiken die je ook toelaat om opnames te delen op sociale netwerken.

De Kenwood KCA-DR300 dashcam weegt 95 gram, meet 6,52 x 6,5 x 3,58 cm en kost 169 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content