Deze draadloze hoofdtelefoon compenseert gehoorverlies

Sennheiser RS 195 © Sennheiser

De Sennheiser RS 195 is een nieuwe draadloze hoofdtelefoon die compenseert voor leeftijdsgebonden gehoorverlies. Gebruikers kunnen het audioprofiel aan hun eigen gehoor aanpassen en zonder kwaliteitsverlies naar muziek, tv en video luisteren.

De RS 195 hoofdtelefoon van Sennheiser heeft zeven verschillende geluidsprofielen die hoge, midden en lage tonen op verschillende manieren onderdrukken of versterken. De gebruiker kan het profiel kiezen dat het best past bij zijn of haar gehoor, ook als dit omwille van de leeftijd niet meer even goed werkt in alle toonhoogten. Je kunt ook de balans wijzigen tussen het linker- en rechter-stereokanaal.

Sennheiser ontwikkelde de RS 195 samen met het Duitse Fraunhofer Institute for Digital Media Technologies, ook bekend van de ontwikkeling van het mp3 digitale audioformaat. Testen in de leeftijdsgroep van 50-plus toonde aan dat de RS 195 vooral de spraakverstaanbaarheid voor oudere luisteraars verhoogt.

De Sennheiser RS 195 wordt over het oor gedragen en heeft een comfortabel draagcomfort voor langdurig gebruik. Het apparaat weegt 340 gram (verwisselbare AAA NiMH-batterijen inbegrepen).

De RF-technologie zorgt voor een storingvrij draadloos gebruik tot op honderd meter afstand van de geluidsbron. De zender kan ook worden gebruikt om de koptelefoon op te laden en fungeert als docking-station. Je kunt zowel 3,5mm analoge als optische digitale invoerapparaten aansluiten op de RS 195.

De Sennheiser RS 195 kost 399 euro en komt met een garantie van twee jaar.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content