Deze Full-HD camcorders hebben een krachtige optische zoom

Panasonic HC-V160EG © Panasonic

Panasonic introduceert twee camcorders: de HC-V270 met 50x optische zoom en de HC-V160 met 38x. Het zoombereik kun je digitaal nog tot respectievelijk 90x en 77x uitbreiden. De HC-V270 heeft verder wifi en nfc aan boord.

De nieuwe Full HD camcorders van Panasonic hebben uitgebreide zoommogelijkheden die zelden zijn in dit prijssegment. De camcorders hebben een langs achteren verlichte BSI-sensor met een resolutie van 2,2 megapixel.

De 300 euro dure HC-V270 camcorder combineert een 28mm groothoeklens met 50x optische en 90x “Intelligent” (digitale) zoomstanden. De 200 euro kostende HC-V160 heeft een 32,3 mm groothoeklens met zoomstanden van respectievelijk 38x en 77x.

Dankzij de Level Shot-functie houdt de HC-V270 beelden recht en trillingsvrij. De functie heeft drie instellingen (OFF, Normal en Strong), voor alle opnameomstandigheden. Daarnaast heeft het duurdere model ook nog een optische beeldstabilisatie met vijf assen aan boord. Deze Hybrid O.I.S+ schakelt beeldtrillingen van de hand uit, wat vooral nuttig is bij het maken van opnames in de hoogste zoomstand. In de goedkopere HC-V160 ontbreken deze antitrillingsfuncties helaas.

Beide camcorders zijn voorzien van Creative Control. Met opties als Miniatuur Effect, 8mm film en stille film kun je allerlei effecten aan jouw video’s toevoegen.

De HC-V270 heeft wifi en nfc aan boord waarmee je opnames eenvoudig met andere apparaten kunt delen.

Met de Image app van Panasonic kun je je Android- of iOS-smartphone of -tablet als externe zoeker gebruiken. Ook is het mogelijk om instellingen aan te passen zonder de camcorder aan te raken. Beelden kunnen verder met één druk op de knop live naar USTREAM worden gestreamd of worden gedeeld op sociale media.

De Panasonic HC-V270 en HC-V160 camcorders kosten respectievelijk 300 en 200 euro. In maart lanceert Panasonic nog de HC-W570 camcorder die 400 euro kost en vergelijkbare functies heeft als de HC-V270, aangevuld met een geavanceerde draaibare draadloze dubbele camera aan de zijkant van het lcd-scherm, waarmee je tegelijkertijd opnamen kunt maken vanuit verschillende hoeken.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content