Deze geluidsrecorder heeft de vorm van een pen

Olympus VP-10 © Olympus

Olympus introduceert vier digitale geluidsrecorders waaronder de penvormige VP-10. Alle voice recorders hebben een usb-aansluiting.

Olympus, dat al dictafoons maakt sinds 1969, lanceert zijn eerste digitale geluidsrecorder in de vorm van een slanke pen. Deze VP-10 heeft een gevoelige stereomicrofoon met antiruisfilter die 360 graden in het rond heldere opnames maakt. De VP-10 heeft 4 GB intern geheugen, voldoende voor 1070 uur opnamen. Dankzij de usb-poort kun je deze digitale dictafoon ook als usb-geheugenstaafje gebruiken.

De eveneens nieuwe WPS-852 (4 GB geheugen) en WS-853 (8 GB geheugen) hebben een traditioneler staafvormig ontwerp met dubbele stereomicrofoons voor opnames van hoge kwaliteit met weinig ruis. Dankzij de Intelligent Auto Mode worden opnameniveaus automatisch aangepast voor een betere verstaanbaarheid ongeacht de opnamesituatie. De echte stereo-opname vergemakkelijkt de identificatie van verschillende stemmen in bijvoorbeeld een opgenomen vergadering.

Ten slotte is er de VN-715PC, een instapmodel met een ruisarme omnidirectionele microfoon en Intelligent Auto Mode.

De nieuwe digitale voice recorders van Olympus zijn verkrijgbaar vanaf november: de VN741PC voor 49 euro, de WS-852 voor 59 euro, de WS-853 voor 79 euro en de VP-10 aan 99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content