Deze instaprouter is zacht geprijsd

AVM FRITZ!Box 4020 © AVM

De Fritz!Box 4020 is AVM’s kleinste en goedkoopste router tot nu toe. Het is ook de eerste ‘router-only’ van de fabrikant en bevat geen eigen modem. Wel kun je in de usb-poort een 3G/4G-dongle pluggen.

De nieuwe Fritz!Box 4020 van AVM sluit je aan op kabel-, xDSL- of glasvezelmodem via zijn Fast Ethernet WAN (Wide Area Networking)-poort. Verder heeft deze minirouter vier Fast Ethernet LAN-poorten en een USB 2.0-poort waarin je een 3G- of 4G-dongel voor internettoegang via mobiele-communicatienetwerken kunt pluggen, bijvoorbeeld om ook internettoegang te hebben op je vakantiebestemming.

De FRITZ!Box 4020 ondersteunt Wireless-N netwerken in de 2.4 GHz-frequentieband tot 450 Mbit/s dankzij 3 x 3 MIMO (Multiple input/output).

FRITZ!NAS en de geïntegreerde mediaserver maken de FRITZ!Box 4020 een multimediahub voor elke externe schijf die je op de usb-poort aansluit, maar ook voor foto’s, muziek en video’s die zijn opgeslagen op je computer, tablet of smartphone en bereikbaar zijn via je thuisnetwerk.

De FRITZ!Box 4020 biedt ook draadloze gastentoegang, beperking van de toegang voor kinderen of gasten en VPN (Virtual Private Network). Daarnaast kun je de functionaliteit nog uitbreiden met FRITZ!Apps voor je Android- of iOS-smartphone. Zo is er bijvoorbeeld de Media-app waarmee je eenvoudig media op je mobiele toestel kunt afspelen binnen je thuisnetwerk.

De AVM FRITZ!Box 4020 kost 59 euro en komt met vijf jaar garantie.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content