Deze kleine en lichte Windows 8.1-laptop heeft 15 uur autonomie

Dell XPS 13 © Dell

Dell kondigt de nieuwste generatie van zijn XPS 13 aan, een compacte Windows 8.1-laptop met 13-inch scherm dat vrijwel tot tegen de rand van het chassis loopt. De batterij van de XPS13 houdt het tot vijftien uur uit.

De nieuwe XPS 13 is volgens Dell de kleinste en lichtste 13-inch notebook ter wereld. Deze laptop weegt slechts 1,18 kg, minder dus dan een Apple MacBook Air.

De XPS 13 is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het topmodel heeft een Quad HD+ aanraakscherm met een resolutie van 5,7 miljoen pixels (3200 x 1800 pixels) en een flinterdunne schermrand van 5,2 mm. Dankzij het stevige aluminium chassis vormt die dunne schermrand geen probleem. Het scherm is ook extra beschermd door Corning Gorilla Glass.

Je hebt de keuze tussen verschillende Intel Core i3-, i5-, of i7-processoren van de vijfde generatie en solid-state schijven (ssd’s) in verschillende capaciteiten. Het geheugen kan maximaal tot 8 GB worden uitgebreid. Via een mini DisplayPort kun je een extern scherm aansluiten.

Volledig opgeladen gaat de niet verwisselbare batterij vijftien uur mee bij het model met een 1080p scherm zonder aanraakfunctie, 256 GB SSD en Intel Core i5 processor.

De XPS 13 zal vanaf 20 januari verkrijgbaar zijn voor een prijs vanaf 1.399 euro. De Developer Edition met Ubuntu Linux zal vanaf 22 januari verkrijgbaar zijn. De prijs hiervan zal later bekend worden gemaakt.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content