Deze M.2 ssd is uiterst responsief

Kingston SHPM2280P2H 480GB © Kingston

De Kingston HyperX Predator PCIe SSD is sneller dan klassieke, sata-gebaseerde solid-state disks. Deze ssd in een M.2 vorm is verkrijgbaar in capaciteiten van 240 en 480 GB.

De HyperX Predator PCIe M.2 SSD van Kingston levert leessnelheden tot 1400 MB/s en schrijfsnelheden tot 1000 MB/s, veel sneller dan klassieke sata-gebaseerde ssd’s die beperkt zijn tot circa 550 MB/s.

Je kunt deze ssd alleen gebruiken in recente laptops of desktops die over een PCie M.2-sleuf beschikken. Kingston brengt echter ook een iets duurdere versie uit met een half-height, half-length (HHHL)-adapter voor veel bestaande moederborden zonder M.2-contact, maar een standaard PCI Express sleuf. De HHHL-adapter komt met standaard en low-profile beugels die in het slanke profiel van een desktop passen.

De nieuwe Kingston M.2 ssd heeft een Marvell 88SS9293 controller. Ze start op met standaard AHCI-drivers en kan dus worden gebruikt als vervanger van gewone of ssd sata-schijven. In de tweede helft van dit jaar zal Kingston nog een versie van deze ssd uitbrengen met een capaciteit van 960 GB.

Kingston geeft drie jaar garantie op de HyperX Predator PCIe M.2 SSD. De adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content