Deze mini-drones van de tweede generatie vliegen, springen en varen

Parrot Airborne Night mini-drone © Parrot

Parrot brengt dertien nieuwe speelgoed-drones op de markt. Je kunt ermee spelen op de grond, in de lucht en op het water. Je bestuurt ze draadloos via een tablet of mobieltje.

Naar eigen zeggen verkocht Parrot meer dan 600.000 exemplaren van zijn eerste generatie speelgoed-drones. De tweede generatie mini-drones telt dertien leden, onderverdeeld in “Jumping”-, “Airborne”- en “Hydrofoil”-drones.

Je bestuurt deze mini-drones draadloos via Bluetooth Smart of WiFi en de FreeFlight 3 app. De oplaadbare Lithium-polymeer batterijen hebben afhankelijk van het model een gebruiksduur tussen twintig en negen minuten en zijn in 25 minuten weer helemaal opgeladen met een niet-meegeleverde 2,6A usb-snellader. De nieuwe drones wegen tussen de 63 en 247 gram.

De springende of “Jumping”-drones zijn auto’s die rollen, sprinten, zigzaggen en tot 75 cm hoog of ver springen. Via een ingebouwde groothoekcamera, microfoon en luidspreker kun je ermee kijken, luisteren en spreken.

De “‘Night”-variant heeft twee led-lampen met regelbare sterkte om ook in het donker te rijden. De “Race”-variant haalt snelheden tot 12 km per uur. In de “Jumping Night”-serie zijn drie ‘karakters’ in verschillende kleuren leverbaar: Diesel, Buzz en Marshall. De “Jumping Race” bestaat uit Jett, Max en Tuk-Tuk (we verzinnen dit niet!).

De vliegende of “Airborne”-drones zijn mini-quadricopters die salto’s maken en tot 17 km per uur halen. Ook hier zijn er varianten met ingebouwde leds voor vliegen in het donker. De “Cargo”-varianten tillen ander speelgoed of mini-vrachten op. De “Night”-variant bestaat uit SWAT, Mac Lane en Blaze. De “Cargo”-versie heeft als leden Mars en Travis.

De varende of “Hydrofoil”-drones kunnen ook vliegen, maar hebben als extra een draagvleugelromp die door en over het water glijdt. Ze halen snelheden tot 10 km per uur of, in zeemanstaal, 5,4 knopen. Deze serie bestaat uit twee ‘karakters’: Orak en New Z.

De Parrot mini-drones kosten tussen 99 en 199 euro en zijn vanaf eind september verkrijgbaar.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content