Deze slimme energiemonitor is geschikt voor KMO’s

Smappee Pro © Smappee

Met de Smappee Pro energiemonitor kunnen KMO’s hun energieverbruik centraal bewaken en beheren. Dit kan zelfs met meerdere vestigingen.

Smappee lanceert een professionele versie van zijn “smart energy monitor”. De Smappee Pro functioneert grotendeels zoals de consumentenversie, maar heeft negen ingangen voor stroomklemmen die het energieverbruik meten. De monitor kan ook apart de productie van eventueel geïnstalleerde zonnepanelen meten.

De stroomklemmen worden om specifieke kabels in de zekeringkast geklemd. De communicatie met de Smappee-cloud verloopt via Ethernet of – naar keuze – wifi of 4G/3G/GPRS via een usb-dongle.

De oplossing heeft een webportal en mobiele apps voor Android en iOS die real-time informatie tonen over de energiestromen en -kosten op elke bedrijfslocatie waar een monitor geïnstalleerd is. Je kunt bijvoorbeeld controleren hoeveel energie de airco en verlichting verbruiken.

Via apart verkrijgbare Comfort Plugs kan men kantoorapparatuur op afstand in- en uitschakelen. Met de Smart Logic-functies van Smappee Pro kunnen gebruikers geautomatiseerde schema’s en commando’s creëren, waardoor het ene toestel het andere kan in- of uitschakelen of apparatuur bij zonsopkomst kan worden aangezet en bij zonsondergang weer kan worden uitgezet.

De Smappee Pro kost 599 euro exclusief btw, installatie- en dataopslagkosten. De monitor wordt naar keuze geïnstalleerd door de eigen installateur van de gebruiker of door Smappee-partners.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content