Deze ssd’s hebben een laag stroomverbruik

Toshiba ssd Q300 Pro © Toshiba

De nieuwe Toshiba SSD Q300 en Q300 Pro solid-state disks hebben een Toshiba SATA 3.0 SSD-controller met uitstekende prestaties, laag stroomverbruik, ondersteuning voor TRIM en Native Command Queuing (NCQ). TRIM verlengt de levensduur van de SSD, terwijl NCQ de toegang versnelt.

De Toshiba SSD Q300 Pro versie heeft MLC NAND flash-geheugencellen met 2 bits, terwijl de gewone versie 3-bit cellen heeft. Nu zou je denken “méér is beter”, maar voor MLC NAND flash-geheugen geldt precies het omgekeerde. Hoe minder bits in een geheugencel, hoe minder kans op datafouten.

Omgekeerd is een geheugencel met meer bits goedkoper om te produceren. De SSD Q300 Pro is dan ook bedoeld voor zakelijk gebruik en heeft als extra nog ECC-foutcorrectie en Patrol Read datacontrole tijdens het lezen voor een nog betrouwbaardere data-opslag.

De Pro-versie is verkrijgbaar in capaciteiten van 128, 256 en 512 GB, waarbij de kleinste versie 199 euro kost. De consumentenversie is verkrijgbaar in capaciteiten van 120, 240, 480 en 960 GB, waarbij de goedkoopste versie een adviesprijs van 79 euro heeft. NTI Echo datamigratiesoftware en Toshiba Storage Utility kunnen gratis worden gedownload van de Toshiba-website. Toshiba geeft vijf garantie op de Pro ssd’s en drie jaar garantie op de gewone SSD Q300.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content